Ghislaine Maxwell opgepakt voor betrokkenheid bij zaak rond Jeffrey Epstein

In de zaak rond Jeffrey Epstein is Ghislaine Maxwell opgepakt. Zij hielp volgens de verklaringen van verschillende slachtoffers mee aan het ronselen en misbruiken van vaak jonge meisjes.

Hoewel Jeffrey Epstein vorig jaar overleed in de cel is de zaak rond zijn misbruik van tientallen meisjes nog niet afgelopen. De FBI heeft nu zijn ex-vriendin Ghislaine Maxwell opgepakt. Zij was betrokken bij het verzamelen van “masseuses” voor Jeffrey.

Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein was een rijke en invloedrijke man, met een voorliefde voor jonge meisjes. Jarenlang misbruikte hij tientallen meisjes en zette hij een systeem op waarbij de slachtoffers nieuwe meisjes ronselden. Er zijn op dit moment 36 slachtoffers bekend, maar mogelijk zijn het er nog veel meer. In 2008 werd Epstein voor de eerste keer terechtgesteld voor zijn daden en verbleef hij 13 maanden in de cel. Tijdens die periode mocht hij de gevangenis wel verlaten om te gaan werken. Meer dan 10 jaar later begon zijn tweede proces, dit keer met veel meer slachtoffers. In afwachting van zijn proces verbleef Epstein in de cel.

Na enkele weken in de cel overleed Jeffrey Epstein door verhanging. Hoewel het leek op zelfdoding, vermoedden velen dat er hier kwaad opzet in het spel kan zijn. Jeffrey Epstein vertoefde namelijk vaak in het gezelschap van andere invloedrijke mensen. Daarom wordt er gedacht dat Epstein misschien om het leven werd gebracht in opdracht van iemand die iets te verbergen heeft.

Ghislaine Maxwell

Ghislaine Maxwell had in de jaren 90 een relatie met Jeffrey Epstein, maar de twee bleven nog jaren na hun relatie close. Zo was Ghislaine op de hoogte van het seksnetwerk dat Jeffrey opbouwde en hielp ze hem zelfs met het verzamelen van nieuwe meisjes.

Al in 2015 werd Maxwell voor de eerste keer vervolgd, die zaak werd geregeld met een schikking waarbij Maxwell naar verluidt miljoenen betaalde aan aan het slachtoffer. Daarna volgden nog verschillende meisjes die geronseld werden door Maxwell en enkele beschuldigden haar ook van seksueel misbruik. Tot nu was Maxwell op vrije voeten, maar nu is ze dus opgepakt voor al deze aanklachten.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

De zaak rond Jeffrey Epstein won onlangs opnieuw aan aandacht omdat Netflix de docureeks Jeffrey Epstein: Filthy Rich uitbracht. In die reeks komen verschillende slachtoffers van Epstein aan het woord en wordt ook de betrokkenheid van Ghislaine Maxwell duidelijk.

Verschillende slachtoffers van Jeffrey Epstein verklaren in de reeks dat Ghislaine een belangrijke rol speelde in het aanwerven van nieuwe masseuses en soms zelfs deelnam aan het misbruik.

Meer
Lees meer...