Ghislaine Maxwell pleit onschuldig in zaak rond Jeffrey Epstein

Ghislaine Maxwell, die gezien wordt als de handlanger van Jeffrey Epstein in de zaak rond het misbruik en de prostitutie van jonge meisjes, pleit onschuldig. Maxwell werd enkele weken geleden opgepakt voor haar betrokkenheid bij de zaak, maar zegt nu zelf niets met de feiten te maken te hebben.

Jeffrey Epstein mag dan wel overleden zijn, de zaak rond zijn seksueel misbruik is nog niet afgelopen. Epsteins ex-vriendin en compagnon Ghislaine Maxwell werd zo’n twee weken geleden opgepakt door de FBI voor haar betrokkenheid bij de zaak.

Ghislaine Maxwell

Volgens verschillende slachtoffers speelde Maxwell een grote rol bij het verzamelen van meisjes voor “massages”. Uit de verklaringen van sommige van de slachtoffers blijkt zelfs dat Maxwell deelgenomen zou hebben aan het misbruik.

Maar Maxwell zelf ontkent nu enige betrokkenheid bij de feiten en pleit onschuldig voor de aanklachten. Volgens de advocaten van Maxwell had ze voor de dood van Epstein al tien jaar geen contact meer met hem. De feiten waarvoor Maxwell nu vervolgd wordt dateren uit de jaren 90.

Chantagemateriaal

Ghislaine zou beschikken over chantagemateriaal dat haar mogelijk wel zou kunnen redden. Ze zou zo beschikken over sekstapes waarmee ze “hoogstaande mensen in een moeilijk parket kan brengen”.

Het zou gaan om de kopieën van de verzameling sekstapes die Epstein tijdens z’n leven maakte. Op die manier wist hij zichzelf lange tijd in te dekken en ook Maxwell zou die nu mogelijk kunnen gebruiken in haar voordeel. Volgens een oude vriend die uit de biecht klapte zou ze zo heel wat mensen mee de dieperik in kunnen sleuren.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

De zaak rond Jeffrey Epstein won onlangs opnieuw aan aandacht omdat Netflix de docureeks Jeffrey Epstein: Filthy Rich uitbracht. In die reeks komen verschillende slachtoffers van Epstein aan het woord en wordt ook de betrokkenheid van Ghislaine Maxwell duidelijk.

Verschillende slachtoffers van Jeffrey Epstein verklaren in de reeks dat Ghislaine een belangrijke rol speelde in het aanwerven van nieuwe masseuses en soms zelfs deelnam aan het misbruik.

Meer
Lees meer...