(G)I-DLE is laatste naam voor ‘Music Bank Antwerp’

De affiche voor Music Bank Antwerp is compleet. Nadat we eerder al te weten kwamen dat boyroups TXT, ONEUS, ZEROBASEONE en RIIZE, samen met girlgroup STAYC zouden afzakken naar het Sportpaleis in Antwerpen is daar nu ook de laatste naam aan toegevoegd. Het gaat om de girlgroup (G)I-DLE, die vorig jaar ook al te zien was in Brussel.

De Zuid-Koreaanse muziekshow Music Bank van de zender KBS komt opnieuw naar Europa. Na twee keer in Parijs (in 2012 en 2023) en een keer in Berlijn (in 2018) is het deze keer Antwerpen dat het K-popfestival mag ontvangen. Het concert zal namelijk doorgaan in het Sportpaleis in Antwerpen.

Music Bank Antwerp

De Zuid-Koreaanse muziekshow Music Bank zal op zaterdag 20 april 2024 neerstrijken in het Sportpaleis van Antwerpen. De aankondiging voor dit evenement gebeurde tijdens de Global Festival-show op de Zuid-Koreaanse zender KBS, waarop ook Music Bank uitgezonden wordt. Tussen de concerten door verscheen er een reclamespotje waarop toen al meteen vijf van de zes artiesten werden aangekondigd.

Het ging daarbij om de boybands TOMORROW X TOGETHER (TXT), ONEUS, ZEROBASEONE en RIIZE en de girlgroup STAYC. Voor al deze groepen wordt het hun eerste optreden in België. Bij de bekendmaking van deze namen, liet Music Bank Antwerp ook al weten dat er nog één naam zou volgen en die is nu bekend.

(G)I-DLE

De laatste naam voor Music Bank Antwerp is niemand minder dan (G)I-DLE. De vijfkoppige meidengroep stond vorig jaar nog in Vorst Nationaal in Brussel, maar zal nu dus opnieuw in ons land te zien zijn. (G)I-DLE maakte haar debuut in 2018 met het nummer Latata. Toen bestond de groep nog uit zes leden, Maar in 2021 verliet Soojin de groep na beschuldigingen van pesten tijdens haar tijd op de schoolbanken. Sindsdien bestaat de groep uit Soyeon, Miyeon, Minnie, Yuqi en Shuhua. De groep is om verschillende redenen bijzonder te noemen. Zo zijn de meeste leden afkomstig uit andere landen dan Zuid-Korea. Soyeon en Miyeon zijn Zuid-Koreaans. Maar Minnie is Thais, Yuqi Chinees en Shuhua komt uit Taiwan. Daarnaast zijn de leden, en dan vooral Soyeon, betrokken bij het schrijven van de nummers. Soyeon neemt daarbij ook de rol van producer op zich wanneer de nummers opgenomen worden in de studio.

Maar ook de thema’s van de nummers van (G)I-DLE zijn opvallend. Zo zongen ze in hun nummer Tomboy over de genderstereotiepen die hen opgelegd worden in de K-popindustrie en kaart het nummer Nxde de seksualisering van vrouwen aan. Vorig jaar kwam de groep met het populaire nummer Queencard waarin zelfvertrouwen centraal staat. Over het algemeen gaan de nummers dus over empowerment en feminisme, waarbij ze de controverse niet uit de weg gaan. Het is iets wat maar weinig gezien wordt in K-pop, waar nummers, zeker bij de vrouwelijke artiesten, doorgaans over lichtere thema’s gaan.

Er zijn nog steeds tickets verkrijgbaar via Ticketmaster. De ticketprijzen variëren tussen de 160 en 297,50 euro voor gewone tickets en 270 tot 450 euro voor VIP-tickets.

Meer
Lees meer...