Seunghan van K-popgroep RIIZE neemt “pauze van onbepaalde duur” nadat privéfoto’s lekken

SM Entertainment heeft laten weten dat Seunghan van de nieuwe K-popgroep RIIZE een pauze zal nemen. Die beslissing komt er nadat er privéfoto’s en -video’s lekten van de zanger van voor hij deel uitmaakte van de groep. Op de foto’s was te zien hoe hij rookte en was ook zijn (toenmalige) vriendin te zien. Fans konden hier niet mee lachen en eisten een reactie van SM Entertainment. En die is er nu.

De K-popgroep RIIZE zal voorlopig te zien zijn met zes leden in plaats van zeven. Met een officieel statement heeft het agentschap SM Entertainment laten weten dat Seunghan een pauze van onbepaalde duur zal nemen nadat oude privéfoto’s en video’s lekten en verspreid werden.

Seunghan

De K-popgroep RIIZE maakte z’n debuut in september met de single Get A Guitar. Het ging toen om de eerste nieuwe boyband van SM Entertainment die niet verbonden was aan NCT sinds het debuut van NCT in 2016. Vorige maand volgde de tweede single Talk Saxy. Maar nog voor z’n debuut verschenen de eerste geruchten over Seunghan. Het ging daarbij om privéfoto’s van de nu 20-jarige zanger. Daarop was onder andere te zien dat hij rookte en een vriendin had. Heel wat fans reageerden ontzet en stuurden zelfs een protesttruck naar SM Entertainment om het ontslag van Seunghan te eisen.

Recent kwam de zanger opnieuw onder vuur te liggen. Het ging daarbij om een schermopname van een livestream Instagram waarbij Seunghan in gesprek was met Soobin van de K-popgroep TXT. In het fragment zegt Seunghan: “Jij kan niet dansen, zingen of rappen. Je bent gewoon interessant omdat je een MC bent geweest voor Music Bank. Je hebt zelfs ‘onze Eunchae’ ontmoet”. Met “onze Eunchae” verwijst Seunghan naar Hong Eunchae van LE SSERAFIM, die recent haar 17de verjaardag vierde en op het moment waarop de video gemaakt werd dus nog maar 16 jaar oud was. Vooral door de jonge leeftijd van de zangeres vinden velen het ongepast dat Seunghan het over haar heeft.

“Pauze van onbepaalde duur”

SM Entertainment reageert nu op de video’s en laat weten dat Seunghan een “pauze van onbepaalde duur” neemt. “Seunghan heeft heel veel spijt van z’n daden en reflecteert over zichzelf en de teleurstelling die z’n groepsgenoten en fans door hem voelen. Seunghan voelt de mentale druk en verantwoordelijkheid en daarom heeft hij, na uitvoerig beraad, besloten om z’n groepsactiviteiten met RIIZE voor een onbepaalde duur op te schorten.” Dat betekent dat de groep vanaf nu verder zal optreden met zes leden: Shotaro, Eunseok, Sungchan, Wonbin, Sohee en Anton. Het agentschap neemt ook een deel van de verantwoordelijkheid op zich ook al gebeurden de “incidenten” voor Seunghan z’n debuut maakte onder SM Entertainment.

Het agentschap laat daarnaast ook weten dat het achter Seunghan blijft staan en stappen zal ondernemen tegen de mensen die de foto’s van hem lekten en verspreidden. “Het gaat om beelden van zijn privéleven toen hij nog aan het trainen was voor z’n debuut en ze werden meermaals gekopieerd waarbij er ook foute informatie de ronde deed doordat screenshots aangepast werden. Daarnaast hadden de mensen die deze video’s en foto’s verspreidden als doel om valse informatie te delen om zo het imago van Seunghan te schaden. We zijn van plan om deze namiddag nog een officiële klacht in te dienen bij de politie.” Daarnaast laat het agentschap ook weten dat ze ook in de toekomst even sterk zullen blijven optreden tegen mensen die bewust het imago van hun artiesten willen schaden.

Bekijk hier de videoclip van Get A Guitar, het debuutnummer van RIIZE:

Meer
Lees meer...