Shotaro en Sungchan verlaten NCT, maar zullen deel uitmaken van nieuwe boygroup SM Entertainment

SM Entertainment heeft laten weten dat Shotaro en Sungchan dan toch geen deel zullen uitmaken van een nieuwe subunit van NCT. De twee werden in 2020 geïntroduceerd bij het grote groepsproject van NCT, NCT 2020. Toen liet SM Entertainment weten dat de twee later officieel hun debuut zouden maken in een subunit van NCT. Maar dat was de afgelopen jaren nog niet gebeurd. Nu laat SM Entertainment weten dat de twee ook in de toekomst geen deel zullen uitmaken van een NCT subunit, maar wel hun debuut zullen maken in een andere boygroup.

SM Entertainment deelde vandaag opvallend nieuws over twee leden van NCT. Shotaro en Sungchan werden in 2020 voorgesteld als nieuwe leden van NCT, maar kregen tot nu geen vaste plaats in één van de subunits van de groep. Nu volgt het nieuws dat ze niet langer deel zullen uitmaken van NCT, maar verhuizen naar een gloednieuwe groep die later dit jaar z’n debuut zal maken.

NCT

NCT is een geval apart binnen de K-popwereld. De groep bestond tot vandaag officieel uit 22 leden (sinds het vertrek van Lucas eerder deze maand). Die werden onderverdeeld in – op dit moment – drie verschillende boygroups: NCT 127, NCT Dream en WayV. De 22 leden kwamen ook soms samen voor groepsprojecten als NCT 2020 en NCT 2021 en er waren ook soms nieuwe gelegenheidssubunits onder de naam NCT U of een andere naam zoals recent NCT DoJaeJung.

20 van de 22 leden zaten in een of – in het geval van Mark, Haechan en WinWin – meerdere subunits. Zo bestaat NCT 127 uit Taeil, Johnny, Taeyong, Yuta, Doyoung, Jaehyun, Winwin, Jungwoo, Mark en Haechan. NCT Dream heeft als leden Mark, Renjun, Jeno, Haechan, Jaemin, Chenle en Jisung. En WayV, de Chinese subunit, bestaat uit Kun, Ten, Winwin, Xiaojun, Hendery en Yangyang. Shotaro en Sungchan hadden tot op heden nog geen officiële subunit en verschenen enkel in NCT 2020 en NCT 2021.

Nieuwe boygroup

Fans zaten al lang te wachten op nieuws over Shotaro en Sungchan, die nog steeds geen vaste subunit hadden. En die zal er dus ook niet komen. Vandaag heeft SM Entertainment namelijk bekendgemaakt dat Shotaro en Sungchan NCT verlaten. “Shotaro en Sungchan zullen hun hoofdstuk bij NCT afsluiten en zullen hun debuut maken in een nieuwe boygroup die in 2023 gelanceerd zal worden.” Die nieuwe boygroup zal dus geen onderdeel uitmaken van NCT, maar wel van het agentschap SM Entertainment.

In hetzelfde statement laat SM Entertainment ook weten dat er nog één laatste nieuwe subunit van NCT gelanceerd zal worden. Het gaat hierbij om het eerder voorgestelde NCT Tokyo, dat zich zal focussen op de Japanse markt, zoals WayV dat doet voor de Chinese markt. Er werd lang gedacht dat de Japanse Shotaro het eerste lid van NCT Tokyo zou worden, maar dat zal dus niet het geval zijn.

Het is nog niet geweten wanneer de nieuwe groep van Shotaro en Sungchan gelanceerd zal worden.

Meer
Lees meer...