Lucas verlaat officieel NCT en WayV

Lucas heeft officieel afscheid genomen van de K-popgroepen NCT en WayV. De rapper, die eigenlijk afkomstig is uit Hongkong, maakte sinds 2018 deel uit van de K-popgroep NCT en de Chinese subunit WayV. Sinds 2019 maakte hij ook deel uit van SuperM. Maar nu zal hij al die groepen verlaten. Lucas stond al sinds augustus 2021 op non-actief door beschuldigingen van verschillende vermeende ex-vriendinnen.

Lucas maakt niet langer deel uit van NCT en WayV. De 23-jarige rapper stond al bijna twee jaar op non-actief en heeft nu zelf bekendgemaakt dat hij uit de groepen stapt. De oorzaak is een reeks beschuldigingen die in 2021 naar boven kwamen.

Lucas

In augustus 2021 bereidde Lucas zich voor op de comeback Jalapeño samen met zijn WayV-groepsgenoot Hendery. Maar tijdens de weken voor die comeback begonnen er plots verhalen boven te drijven. Het eerste verhaal verscheen op 23 augustus 2021. Een Koreaans meisje deelde een post op sociale media waarin ze vertelde dat ze een korte relatie had met Lucas, maar dat dat geen aangename ervaring was.

Tijdens hun relatie kocht ze verschillende cadeautjes voor Lucas, maar na een tijdje werd hij minder dankbaar en zei hij dat hij “zelf wel genoeg geld had en geen cadeaus nodig had tenzij het een huis of een auto was”. De twee spraken altijd af in hotelkamers, waarbij hij meteen in de ochtend vertrok. Daarbij werd hij ook altijd afstandelijk en zei hij dat hij ongemakkelijk was door haar aandacht. “Hij zei geen enkel woord van dank en vond het vanzelfsprekend dat ik betaalde voor het hotel”. Een dag later volgde een Chinees meisje met een gelijkaardig verhaal. Zij beweerde dat ze op hetzelfde moment een gelijkaardige “relatie” had met Lucas.

Nog een dag later, op 25 augustus 2021, kondigde het agentschap SM Entertainment aan dat Lucas een pauze zou nemen. De comeback met Hendery werd voor onbepaalde duur uitgesteld. In het statement schreef SM Entertainment dat Lucas “spijt heeft van mensen pijn te doen en teleur te stellen door z’n gedrag”. Diezelfde dag deelde ook Lucas een handgeschreven brief op Instagram. “Als ik terugkijk op mijn gedrag uit het verleden, ging ik duidelijk in de fout. Het was onverantwoordelijk om me zo te gedragen en het vertrouwen van m’n fans te schenden. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.”

Exit NCT

Nadat Lucas zijn brief deelde, verdween hij lang van de radar. Tot hij in februari 2022 opnieuw begon te posten op zijn persoonlijke account op Instagram. Maar er was nog steeds geen duidelijkheid over de situatie en zijn plaats binnen NCT en WayV. Tot nu, want met een nieuwe handgeschreven brief maakt Lucas nu bekend dat hij NCT en WayV verlaat.

De brief is geschreven in het Chinees, maar in de caption heeft Lucas de tekst ook vertaald naar het Koreaans en Engels. “Ik heb vandaag een belangrijke mededeling voor jullie. Na veel wikken en wegen heb ik de moeilijke beslissing genomen om afscheid te nemen van de groepen NCT en WayV. Ik heb oprecht medelijden met de leden en met pijn in het hart laat ik een langdurige vriendschap achter. Het is bijna 8 jaar geleden dat ik voor het eerst bij de leden kwam en ik ben erg dankbaar voor hun zorg en steun. Ik zal deze herinneringen koesteren en nooit vergeten. Ik hoop dat de leden mij zullen herinneren als Huang Xuxi, niet alleen als Lucas. Ik hou echt van ze en zal ze altijd uit de grond van mijn hart steunen.”

“Het kostte me veel tijd om tot deze beslissing te komen en ik geloof dat dit de juiste beslissing is voor het welzijn van iedereen. In de toekomst ben ik van plan de moed te verzamelen om de fans onder ogen te komen die op me hebben gewacht en om individuele inspanningen na te streven. Ik geloof dat de beste manier om iets terug te geven aan de fans die mij steunen, is door uitstekende prestaties te blijven leveren. Ik zal ernaar streven om een meer volwassen Huang Xuxi en een nog betere Lucas te worden.”

Bekijk hier de post van Lucas op Instagram:

Meer
Lees meer...