Gigi Hadid schrijft open brief aan paparazzi: “Deel geen foto’s van mijn dochters gezicht”

Gigi Hadid en Zayn Malik hebben in september 2020 hun eerste dochtertje samen verwelkomd. Tot op heden hebben we Khai nog niet duidelijk te zien gekregen op foto’s. En dat is een bewuste keuze van Gigi en Zayn. Het supermodel laat nu ook weten dat ze niet wil dat paparazzi, pers of fanaccounts foto’s maken en verspreiden van Khai.

Gigi Hadid heeft dan wel een carrière gemaakt door met haar gezicht op de foto te staan, ze wil niet dat haar dochtertje Khai hetzelfde staat te wachten. In een open brief die ze deelde op Twitter vraagt ze de paparazzi, pers en fanaccounts om geen foto’s te verspreiden van het gezicht van haar dochtertje. “We willen dat ze zelf kan kiezen hoe ze zichzelf toont aan de wereld.”

Khai

Op dit moment is Khai zo’n dikke zeven maand oud en haar ouders hebben nog steeds geen foto’s van haar gezicht gedeeld op sociale media. Wanneer ze met Khai gaan wandelen, ligt ze ook steeds in een overdekte buggy. Maar nu ze groter wordt, wordt het steeds moeilijker om de baby af te schermen voor de paparazzi. Daarom vraagt Gigi in een open brief om medewerking van de paparazzi. “Nu onze baby opgroeit, moeten we beseffen dat we haar niet kunnen beschermen van de buitenwereld op de manier dat we dat willen en konden doen toen ze kleiner was. Ze houdt ervan om de wereld te zien!”

Het probleem doet zich vooral voor wanneer het gezin in grootsteden vertoeft. “Tijdens een van onze recente bezoekjes aan New York wilde ze haar zonneklep omhoog doen (iets waar ze thuis aan gewend is geraakt) en ze kan dat nu al zelf doen. Ze begrijpt niet waarom ze bedekt moet zijn in de stad of waar ik haar voor wil beschermen. Ik wil dat ze de meest geweldige stad ter wereld kan zien, de schoonheid en diversiteit van de mensen die door de straten van New York City lopen. En dat zonder de stress van het mediacircus dat erbij komt kijken omdat haar ouders publieke figuren zijn.”

Blurren

Gigi geeft ook aan dat ze ziet dat sommige paparazzi de gezichten van kinderen blurren, maar dat er geen regels rond bestaan en het dus vooral rekenen is op de integriteit van de fotograaf. Daarom neemt ze het heft nu in eigen handen met een warme oproep aan de fotografen. “Jullie weten dat we nooit bewust het gezicht van onze dochter gedeeld hebben op sociale media. Het is dan ook onze wens dat ze zelf kan kiezen hoe ze zichzelf toont aan de wereld, wanneer ze er oud genoeg voor is. We hopen ook dat ze een zo normaal mogelijke jeugd kan hebben, zonder dat ze zich zorgen moet maken over haar publieke beeld, waar ze niet zelf voor gekozen heeft.”

“Het zou alles voor ons betekenen dat, wanneer we met onze dochter door NYC, of eender waar, wandelen, dat je ALSJEBLIEF, ALSJEBLIEF, ALSJEBLIEF haar gezicht kan blurren in de foto’s. Ik weet dat het een extra moeite is, maar als een nieuwe moeder wil ik het beste voor m’n baby, net zoals alle andere ouders. En ik hoop dat dit de conversatie in leven kan houden over het beschermen van minderjarigen in de media. Ook al maken ze deel uit van een publieke familie.”

Ze eindigt haar brief met kort woord van dank. “Ik wil een gigantische ‘Dank u’ zeggen aan alle paparazzi die zo respectvol zijn geweest toen ik hen vroeg om afstand te houden toen ik met m’n buggy rondwandelde, na mijn eerste reis naar NYC met Khai. Ik zie wat jullie doen en ik apprecieer dat. Ik kan begrijpen dat het voor een kind overweldigend en desoriënterend moet zijn om te maken te krijgen met paparazzi. Het is dat zelfs nog steeds als volwassene. Ik apprecieer dat jullie de tijd nemen om dit te lezen en hoop dat jullie begrijpen waar ik vandaan kom.”

Lees hier het volledige statement van Gigi Hadid:

Meer
Lees meer...