‘Godzilla Minus One’ staat nu op Netflix

Netflix heeft dit weekend een verrassende film toegevoegd aan zijn catalogus. Het gaat om de Japanse film Godzilla Minus One, die ondanks het beperkte budget overladen wordt met positieve recensies.

Godzilla maakte zijn filmdebuut in 1954 en was ondertussen al 38 keer het onderwerp van een film. Die films zijn jammer genoeg lang niet allemaal even goed. Volgens kenners is dat wel het geval met Godzilla Minus One. Met een budget van niet veel meer dan 10 miljoen dollar (9,2 miljoen euro) wist de film wereldwijd 115 miljoen dollar (106 miljoen euro) op te brengen.

Met een score van 7,9 op 10 bij IMDb en maar liefst 98 procent bij zowel het publiek als de critici op Rotten Tomatoes is het ook de best beoordeelde Godzilla-film ooit. Bovendien verraste Godzilla Minus One tijdens de 96ste Academy Awards door de Oscar voor Beste Visuele Effecten weg te kapen. Dat laatste was een enorme verrassing, aangezien de film een veel kleiner budget had dan alle concurrenten in die categorie.

Japan

Godzilla Minus One speelt zich af in het Japan vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het land probeert zichzelf opnieuw te bouwen na de twee verwoestende atoombommen op Hiroshima en Nagasaki, maar daarbij zal het op een onverwachts probleem stuiten.

De films verwekte elementen uit Japanse films met meer modernere elementen. De makers haalden naar eigen zeggen inspiratie uit films zoals Jaws en de animatiefilms van Hayao Miyazaki van Studio Ghibli.

Meer
Lees meer...