Goldband-zanger Milo Driessen verontschuldigt zich voor snuifincident op podium

Milo Driessen, lid van de Nederlandse groep Goldband, heeft zijn spijt betuigd voor het snuiven van een poeder op het podium bij een eerder optreden. Dat deed hij nadat hij vorige week in opspraak was geraakt over een filmpje daarover dat rondging op sociale media.

De Nederlandse groep Goldband werd opgericht in 2019 en brak een jaar later ook in ons land door. Door de coronacrisis duurde het echter tot nu voor de groep voor het eerst een festivalzomer in België kon meemaken. Afgelopen zomer stonden ze echter als eerste groep ooit op zowel Rock Werchter, Tomorrowland als Pukkelpop. Vooral de passage op Werchter was legendarisch, want daar sprong Boaz Kok namelijk tijdens het optreden van het podium. Bij die val, die hem niet tegenhield het concert verder af te werken, brak hij zijn hielbeen.

Lotto Arena

Momenteel doet de groep het iets kalmer aan. Ze zijn namelijk in volle voorbereiding voor twee concerten in de Belgische Lotto Arena op 10 en 11 maart en twee concerten een week later in de Nederlandse AFAS Live.

In tussentijd is Goldband echter in opspraak geraakt met een filmpje van een ouder optreden. Daarin is namelijk te zien hoe zanger Milo Driessen tijdens een concert een envelopje bovenhaalt met een wit poeder in. Tijdens het optreden giet hij snel wat van het poeder op zijn hand en snuift hij het op. Het is niet duidelijk om welk poeder het gaat. 

“Nooit meer doen”

Aanvankelijk wenste het management van de groep niet te reageren op het incident. Maar afgelopen weekend won Goldband in Nederland de prestigieuze Popprijs. In de nasleep daarvan kwam zanger Milo Driessen bij radiozender 3FM – volgens HNB – toch nog eens terug op het filmpje.

“Ik kan er heel duidelijk over zijn. Ik had het niet moeten doen, maar ik heb het wel gedaan. Mensen mogen hun mening hebben. Ik kan in ieder geval beloven dat ik het nooit meer ga doen”, zei Driessen, die er wel met de glimlach een kleine kanttekening aan toevoegde. “Niet op het podium.”

“Spijt? Dat is een groot woord, maar het was niet slim. We zijn nu best wel bekend en groot. We staan net ook op de foto met kleine kinderen. Ik hoef die kinderen daar niet aan te introduceren, dus daar heb ik wel spijt van”, besloot hij.

Meer
Lees meer...