Google Chrome lost irritant probleem op, al is niet iedereen er blij mee

In een nieuwe update heeft Google een van de meest irritante dingen tijdens het surfen eindelijk opgelost. Vanaf nu kan je niet alleen tabbladen dempen, je kan nu de hele site stil houden. Voor altijd! Het zijn vaak dezelfde sites die met die irritante autoplayvideo’s werken en dus heeft Google nu een optie ingebouwd om volledige sites permanent te dempen. Eindelijk, al is niet iedereen daar even opgezet mee …

Google luistert naar z’n consument. Eerder loste het na vele klachten al het enorm vervelende probleem van de page jumps op (waarbij door het langere laden van afbeeldingen je internetpagina soms kan verspringen) en nu gaat het bedrijf ons weer van een ergernis verhelpen.

‘Geluid van site dempen’

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt, je maakt het waarschijnlijk zelfs verschillende keren per dag mee! Je opent een website en plots begint er een video te spelen die je helemaal niet wil zien, laat staan horen. Dan kon je nu al het tabblad dempen. Maar Google Chrome stelt je nu in staat om proactief te werk te gaan en meteen de hele site te dempen, als je natuurlijk eerst de nieuwe update downloadt.

Rechterklik op het tabblad, klik dan op ‘Geluid van site dempen’ (of ‘Mute Site‘) en je kan in alle rust en stilte verder surfen. Zo simpel is het.

Niet handig

Perfect, zou je denken. Maar toch zijn er wat klagende stemmen op sociale media. De ‘Mute Site’-optie vervangt namelijk volledig de ‘Mute Tab’-mogelijkheid. Je moet dus altijd de volledige site dempen en dat vinden velen helemaal niet handig.

Meer
Lees meer...