Google test AI die je helpt met schrijven in Google Docs en Gmail

Google heeft een nieuwe reeks features rond artificiële intelligentie (AI) gelanceerd. Het richt zich daarbij vooral op developers en professionele gebruikers, maar test ook enkele opvallende functies uit voor Google Docs en Gmail.

In het nieuws: Onder de naam ‘The next generation of AI for developers and Google Workspace‘ heeft Google in een blogpost zijn AI-plannen voor de nabije toekomst uit de doeken gedaan. Het gaat hierbij onder andere om features voor MakerSuite en Google Cloud. De meest in het oog springende nieuwe functies zijn echter voor Google Docs en Gmail.

De achtergrond:

  • Als een van de grootste techbedrijven ter wereld kan Google uiteraard AI niet negeren. Het bedrijf kwam dan ook recent al met Bard, hun eigen antwoord op ChatGPT.
  • Daarnaast wil het ook artificiële intelligentie integreren in zijn bestaande tools.
  • Zo bestaat er in Google Docs en Gmail al de functie Smart Compose die door AI gegenereerde samenvattingen maakt van mails of documenten.

De details:

  • De nieuwe AI-plannen van Google voor Gmail en Google Docs worden de komende weken door een beperkt aantal gebruikers getest. Als alles goed blijkt te werken, zullen ze voor iedereen beschikbaar worden.
  • Je zal in de toekomst in Gmail of Google Docs simpelweg een onderwerp kunnen ingeven, waarna er automatisch een draft van een tekst wordt geschreven. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om AI een welkomstmail te laten schrijven voor een nieuwe collega. Van daaruit kan je vervolgens met enkele knoppen kiezen om die tekst langer of korter te maken. Je kan ook met enkele klikken de tekst formeler of informeler maken.
Meer
Lees meer...