Gordon Ramsay deelt TikTok met lammetjes en krijgt tonnen kritiek, maar is die wel terecht?

Gordon Ramsay kwam na een video op TikTok onder vuur te liggen. In de video kiest hij een lammetje uit om op te eten. Veel mensen vonden de video ongepast en zelfs walgelijk. Maar ondertussen zijn er ook al heel wat mensen die Ramsay verdedigen en de haatgolf hypocriet noemen.

Gordon Ramsay zit nu al een hele tijd op TikTok. Doorgaans reageert de tv-kok daar op de (slechte) kookprestaties van andere TikTokkers, in zijn gekende grofgebekte stijl. Een van Ramsays laatste TikToks heeft nu heel wat kritiek uitgelokt en het gaat daarbij niet om een video waarbij hij iemands kookprestaties beledigt.

“Oven time!”

In de bewuste video is te zien hoe Ramsay over een hek klimt naar een stal met lammetjes. “Ik ga jullie opeten”, zegt de kok terwijl hij smakelijk in z’n handen wrijft. Hij gaat verder: “Wie van jullie zal als eerste in de oven gaan?”. Daarna kiest Ramsay een lammetje uit. Om vervolgens af te sluiten met de woorden: “Oven time!”.

Meteen kreeg de video al verschillende kritische commentaren. Mensen vonden dat Ramsay te ver ging in de video en gaven aan dat het wansmakelijk en harteloos is. Velen maakten daarbij duidelijk dat ze geen vegetariër of veganist waren, maar toch vonden dat de video ongepast was.

Bekijk de TikTok van Gordon Ramsay hier:

@gordonramsayofficial

The Lamb sauce was still not found in the making of this video…..

♬ original sound – Gordon Ramsay

“Waar denk je dat vlees vandaan kwam?”

Nadat de negatieve commentaren op de video opgepikt werden, kwam er ook een tegenbeweging naar boven. Die vond dan weer dat het niet Ramsay was die hypocriet was, maar de mensen die vlees aten en de video te ver vonden gaan.

“Ik wil dat mensen die boos zijn over de video me vertellen waar ze denken dat lamsbouten vandaan komen”, klonk het zo in een tweet van @such_A_frknlady die meer dan 132.000 likes kreeg.

Meer
Lees meer...