‘Gossip Girl’-reboot heeft een “grote geheime twist”

In juli verschijnt de reboot van de legendarische reeks Gossip Girl. Daarin krijgen we een nieuwe groep jongeren te zien in de Upper East Side van New York. Showrunner Josh Safran licht nu al een tipje van de sluier op door te zeggen dat er “een grote twist in het verhaal zit”. Maar wat die juist is, da’s een geheim dat hij hoopt te bewaren tot de reeks verschijnt.

De Gossip Girl-reboot verschijnt binnen zo’n drie maanden op HBO Max. Het gaat daarbij niet om een reeks waarbij we terug inpikken bij Serena, Blaire en co, maar wel om een reeks met nieuwe personages en een nieuwe Gossip Girl. De reboot speelt zich af in het heden, beter gezegd, de nabije toekomst. Het gaat namelijk om wat de makers omschrijven als ‘The After’, de tijd na het coronavirus. We zien hoe Gossip Girl te werk gaat in tijden van sociale media, want bloggen, da’s zo jaren 2000.

Geheime twist

Cosmopolitan heeft z’n volledige nieuwe nummer gewijd aan de Gossip Girl-reboot en daarbij hoort ook een bijzonder nieuwtje. Showrunner Josh Safran heeft namelijk gezegd dat er een grote twist verborgen zit in de reboot. Maar wat die twist is, daar wil hij niets over kwijt. “Ik hoop dat we het kunnen volhouden tot de reeks gelanceerd wordt en dat de mensen het nog steeds niet weten. Ik wil dat de mensen spreken over iets dat ze gezien hebben en niet over iets dat ze nog niet gezien hebben.”

Gossip Girl zal ook niet langer communiceren via de blog, maar zal gebruik maken van “een allesomvattend platform voor sociale media”. Wat dat precies is, wil Safron ook nog niet kwijt. Maar zien we straks Gossip Girl roddels verspreiden via TikTok-dansjes? Alles kan.

Personages

In het artikel komen we wel al wat meer te weten over de nieuwe personages. Zo staat Zoya (Whitney Peak) centraal. Zij zal ons leiden door de wereld van de nieuwe Gossip Girl. Een volgend personage is Audrey (Emily Alyn Lind), zij is een rijke studente en is de dochter van een modeontwerpster. Audrey vormt al jaren een koppel met Aki (Evan Mock). Daarnaast leren we ook Julien (Jordan Alexander) kennen, de beste vriendin van Audrey. Zij is – very 2021 – een influencer.

Verder zijn er ook Max (Thomas Doherty) en Obie (Eli Brown). Waarbij Max vermoedelijk de Chuck Bass van dienst zal worden. Tot slot zijn er Luna (Zión Moreno), Monet (Savannah Smith) en Kate Keller (Tavi Gevinson). De originele acteurs van Gossip Girl zullen niet te zien zijn in de nieuwe reeks (nee, zelfs niet voor een cameo), zo bevestigden de makers eerder al.

Leer de cast hier beter kennen:

De reboot van Gossip Girl zal bij ons te zien zijn op Streamz.

Meer
Lees meer...