Grammy Awards worden uitgesteld tot maart

De uitreiking van de Grammy Awards is uitgesteld tot maart. Normaal vond de awardshow eind januari plaats, maar omdat er nog geen verbetering is in de wereldwijde coronasituatie, wordt het evenement nu met twee maanden uitgesteld.

De Recording Academy reikt elk jaar de Grammy Awards uit aan de artiesten die in het afgelopen jaar het meeste betekenden voor de muziekindustrie. De awardshow stond dit jaar gepland voor 31 januari, maar wordt uitgesteld naar maart.

Coronaproof

De organisatie van de Grammy Awards probeerde de afgelopen maanden een manier uit te werken om de Grammy’s op een veilige manier te laten doorgaan. Maar omdat het coronavirus op dit moment nog steeds niet van de baan is en in de Verenigde Staten zelfs meer slachtoffers maakt dan ooit, werd beslist dat de ceremonie op geen enkele manier coronaproof kon doorgaan.

Daarom maakte de organisatie de beslissing om de awardshow met minstens twee maanden uit te stellen en te laten doorgaan in maart. Het is nog niet geweten wat de exacte nieuwe datum is.

Beyoncé

Bij de nominaties voor de Grammy’s viel vooral Beyoncé in de prijzen. Zij maakt kans op negen awards. Vooral de nummers Black Parade en Savage (met Megan Thee Stallion) vielen in de smaak.

Als Beyoncé in maart drie van haar negen nominaties weet te verzilveren evenaart ze Alison Krauss – bekend van Union Station – als meest gelauwerde vrouwelijke artieste ooit op de Grammy’s.

Naast Beyoncé maken ook Dua Lipa, Taylor Swift en Roddy Ricch maken elk kans op zes awards.

Meer
Lees meer...