Graspop 2020 maakt eerste headliner bekend: Iron Maiden

epa

Graspop Metal Meeting bestaat in de zomer van 2020 maar liefst 25 jaar als metalfestival. Om dat te vieren gaat het evenement niet drie maar vier dagen door en we krijgen om te beginnen al Iron Maiden op ons bord.

Graspop Metal Meeting gaat in 2020 door van 18 juni tot en met 21 juni. Iron Maiden zal op de eerste festivaldag het metalfestival headlinen.

Tiende keer

Ook in 2018 stond Iron Maiden op het grootste metalfestival van het land. Dit wordt het tiende concert van de Britse pioniers in Dessel. We mogen ons verwachten aan een wervelend optreden en vooral klassieke Maiden-meezingers uit de jaren 80.

Vaste waarde in metalwereld

Iron Maiden werd in 1975 opgericht door bassist en bandleider Steve Harris. Het duurde tot 1980 tot hun zelfgetitelde debuut in de rekken lag, maar de groep zette meteen het bluesy hardrockwereldje op zijn kop met progressieve gitaarharmonieën, dynamische baspartijen, screamende vocals en hyperactieve drums. Om nog maar te zwijgen van de sinistere onderwerpen, waar de band destijds over zong.

Met het toetreden van zanger Bruce Dickinson brak Iron Maiden definitief door. Iconische platen als ‘Killers’, ‘The Number of the Beast’, ‘Piece of Mind’ en ‘Powerslave’ werden wereldwijd door jonge headbangers gedraaid. En songs als The Trooper, Run to the Hills en 2 Minutes to Midnight inspireerden uiteindelijk groepen als Metallica en Slayer om zelf muziek te maken.

Gesponsorde artikelen