Greta Thunberg maakt einde aan negatieve kritiek VN-top

epa: Greta Thunberg

De jonge klimaatactiviste Greta Thunberg haalt uit na verschillende negatieve reacties op haar debat afgelopen maandag. De Zweedse tiener is hét gezicht geworden rond klimaatbestrijding wereldwijd. Op Twitter bijt de 16-jarige nu van zich af.

Greta Thunberg, die voor velen gelijk staat aan het gevecht tegen de klimaatproblematiek, laat niet met haar sollen. De Zweedse is amper 16 jaar, maar bijt nu al van zich af op Twitter. Daar kreeg ze namelijk veel negatieve kritiek na haar klimaatbetoog afgelopen maandag tijdens de VN-klimaattop in New York.

Negatieve kritiek

Ze gaf de grote wereldleiders de schuld van het slechte klimaat. Thunberg verklaarde namelijk dat politici veel beloven, zonder één van die klimaatbeloftes na te komen. Daarna vertelt ze dat de nieuwe generatie jongeren dat niet pikt en ze ook in opstand zullen komen.

Het betoog werd niet overal even goed ontvangen. Zo lachte de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, via Twitter met Thunbergs optreden tijdens de VN-top. Hij zei dat Thunberg een vrolijk, klein meisje is, dat uitkijkt naar een goede toekomst.

Greta Thunberg vond Trumps reactie niet gepast en veranderde vervolgens haar bio op haar Twitterpagina.

Nu reageert Thunberg voor het eerst op die negatieve commentaren via Twitter. Zo schrijft ze het volgende in haar post: “Daar gaan we weer. Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn de haters weer net zo actief als altijd. Ze zitten achter mij aan vanwege mijn uiterlijk, mijn kleding, mijn gedrag en mijn verschillen. Ze bedenken elke denkbare leugen en halen er allerlei complottheorieën bij.”

Haar optreden tijdens de VN-klimaattop kon op veel negatieve kritiek rekenen vanwege Greta Thunbergs bibberende stem. Ze beschuldigde wereldleiders ervan dat ze hun generatie om zeep helpen én dat ze de uitstoot van broeikasgassen niet aanpakken.

Theo Franken ziet ironie

Ook Theo Francken, voormalig Federale staatssecretaris voor Asiel en Migratie, kon het niet laten om een satirische video van De Ideale Wereld te delen op Facebook. In die video wordt de speech van Greta Thunberg gelinkt aan het faillissement van Thomas Cook.

Bekijk hieronder de video en oordeel vooral zelf wat je ervan vindt:

Gesponsorde artikelen