Greta Thunberg lacht met Donald Trump en verandert haar Twitter-bio

Klimaatactiviste Greta Thunberg en Amerikaans president Donald Trump zijn niet de beste vrienden. Zoveel werd duidelijk op en na de klimaattop van de Verenigde Naties maandag. De 16-jarige Zweedse bliksemde Trump bijna dood met haar ogen toen hij aankwam, hij noemde haar een “vrolijk meisje” en nu is Thunberg opnieuw aan zet.

Donald Trump en Greta Thunberg hebben op héél weinig vlakken dezelfde mening. Maar waarin ze wel enorm op elkaar lijken, is hun manier van enorm kalm ruzie maken. Na de emotionele speech van de 16-jarige klimaatactiviste op de klimaattop van de Verenigde Naties, trok de Amerikaanse president naar Twitter.

“Vrolijk meisje met een rooskleurige toekomst”

Bij een filmpje over haar toespraak, waarin Thunberg duidelijk maakt dat de wereldleiders dringend iets moeten veranderen, schreef Donald Trump: “Ze ziet er een vrolijk meisje uit, met een rooskleurige en schitterende toekomst. Zo fijn om te zien!”

Greta Thunberg zelf vond het minder “fijn om te zien” dat ze op sociale media zo afgeschilderd wordt. Maar in plaats van daar een grote scène rond te maken, pakt ze het nét iets anders aan. Ze veranderde haar bio op Twitter naar de omschrijving die Trump over haar had gegeven.

Greta Thunberg Twitter
Screenshot: Twitter/@GretaThunberg

Voordien stond er op haar profiel te lezen: “16 jaar oude klimaatactivist met Asperger“.

Als blikken konden doden

De wrevel tussen de twee was ook al te merken op de klimaattop zelf. Toen Greta Thunberg aankwam, werd ze door de beveiliging tegengehouden, omdat op datzelfde moment ook Donald Trump binnenstapte. De Zweedse zei niets, maar ze had helemaal geen woorden nodig om duidelijk te maken hoe ze zich voelde.

Afzettingsprocedure

Ondertussen hebben ook de Democraten duidelijk gemaakt dat Trump te ver is gegaan. Ze hebben de procedure opgestart, waarmee ze de Republikeinse president Donald Trump zouden kunnen afzetten. Dat doet de oppositie, omdat Trump de Oekraïense president onder druk zou hebben gezet om bezwarend materiaal te verzamelen over de zoon van Democraat Joe Biden. De kans dat Trump effectief afgezet wordt, is klein, want daar is een speciale meerderheid voor nodig, die de Democraten niet hebben.

Meer
Lees meer...