‘Grey’s Anatomy’: Kate Walsh sluit terugkeer van Dr. Addison Montgomery in seizoen 19 niet uit

Leuk nieuws voor de fans van Grey’s Anatomy, want de kans bestaat dat het populaire personage Dr. Addison Montgomery ook in het negentiende seizoen van de reeks te zien zal zijn. Dat heeft actrice Kate Walsh zelf gezegd. Ze bevestigde wel dat er over een eventuele terugkeer nog geen definitieve beslissing is genomen.

Kate Walsh was voor het eerste te zien in Grey’s Anatomy in de seizoensfinale van het allereerst seizoen, maar liefst 17 jaar geleden. In de populaire ziekenhuisserie speelt ze dokter Addison Montgomery, de vrouw van McDreamy Derek Shepherd (Patrick Dempsey). De twee zijn echter uit elkaar gegroeid, maar door haar echtgenoot opnieuw op te zoeken hoopt Montgomery de relatie te herstellen. Dat lijkt aanvankelijk ook te lukken, hoewel Shepherd ondertussen al gevoelens heeft gekregen voor Meredith Grey (Ellen Pompeo).

Eens Addison dat doorheeft en erachter komt dat Derek en Meredith seks hebben gehad, neemt ze wraak door naar bed te gaan met Mark Sloan. Met die laatste krijgt ze zelfs even een relatie die resulteert in een zwangerschap. Eens Addison ontdekt dat Mark haar bedrogen heeft, besluit ze echter om een abortus te plegen. Tijdens seizoen twee krijgt Addison gevoelens voor Dr. Alex Karev (Justin Chambers). De twee duiken met elkaar in bed, maar de liefde blijkt niet wederzijds. Daarop besluit Addison Montgomery om zonder vaste partner een kind te proberen krijgen en verlaat ze Seattle.

Private Practice

Daardoor is Kate Walsh de volgende seizoenen in Grey’s Anatomy enkel nog af toe in kleinere gastrollen te zien, een voorlopig laatste keer in seizoen 8. Die nieuwe verhaallijn vormt wel het begin van de spin-off Private Practice, waarin het personage Addison Montgomery de hoofdrol speelt.

Het was dan ook voor veel fans van Grey’s Anatomy een verrassing toen Kate Walsh in het achttiende seizoen ineens terugkeerde voor enkele afleveringen. En mogelijk stopt het daar niet voor Dr. Montgomery.

“Veel veranderingen”

Aan de website CheatSheet vertelde Walsh namelijk dat de mogelijkheid bestaat dat ze ook in het aankomende negentiende seizoen te zien zal zijn. “Ik weet niet wat ik zou doen, maar de kans bestaat. We praten over de mogelijkheid om terug te komen voor iets, maar ik weet het nog niet … Ik weet gewoon dat er enorm veel staat te gebeuren in het volgende seizoen. Verwacht je maar aan veel veranderingen”, zegt ze daar.

Meer
Lees meer...