‘GTA V’ komt in november naar PS5 en Xbox Series X

In november komt GTA V naar PS5 en Xbox Series X. Het spel kwam al uit in 2013 en zal met deze verschijning al op drie generaties consoles te bespelen zijn.

Grand Theft Auto V is één van de bestverkochte videogames ooit. Nu heeft de maker, Rockstar, aangekondigd dat het op 11 november zal verschijnen op de volgende generatie consoles PlayStation 5 en Xbox Series X. Zowel een nieuwe versie van het spel als de editie online zullen te spelen zijn. Voor PlayStation is de game al aangekondigd op de release van de console vorig jaar.

GTA Online als aparte game

Het is nog niet duidelijk wat er allemaal anders zal zijn aan het spel nu het op de meer geavanceerde consoles zal verschijnen. Rockstar liet wel al weten dat het verbeterd en uitgebreid zal worden. Hoe de update voor de mensen die het spel al hebben er zal uitzien, is ook nog niet duidelijk. GTA Online zal wel als losstaande game aangeboden worden. Sony verklaarde eerder al dat het gratis zal zijn voor alle eigenaars van een PS5 tijdens de drie eerste maanden dat het uit is.

Al 140 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto V kwam al uit in 2013 op PlayStation 3 en Xbox 360. Ondertussen kan je het ook spelen op PlayStation 4 en Xbox One. Het blijkt keer op keer zo’n goed spel te zijn dat het generatie na generatie blijft presteren. Er zouden tot op vandaag al 140 miljoen exemplaren van het spel verkocht zijn.

Het is nu dus voor de liefhebbers van de franchise al sinds 2013 wachten op een nieuwe editie van GTA. Geruchten en leakers in de gamewereld zeggen dat 2023 een veilige keuze is voor GTA VI, of hoe het ook zal heten. Tot die tijd wordt het nog de crimineel uithangen met Michael, Trevor en Franklin.

Meer
Lees meer...