PlayStation 5 verkoopt beter dan PlayStation 4 in eerste 25 weken

De PlayStation 5 gaat, ondanks alle achterstand in de levering, vlotter over de toonbank dan de PlayStation 4 in de eerste verkoopsperiode. In Japan alleen werden er al 689.000 exemplaren verkocht.

De verkoop van de PlayStation 5 is veel beter dan eerst verwacht. Na de sluimerende opstart en de productieproblemen had men nooit gedacht dat deze console van de laatste generatie beter zou verkopen dan de PlayStation 4. Sterker nog: er werd voorspeld dat de console het maar de helft zo goed zou doen als zijn grote broer.

40.000 meer in eerste 25 weken

Volgens website TwistedVoxel werden er vorige week 30.000 exemplaren verkocht in Japan. Dat brengt het totaal in het land van de rijzende zon op zo’n 689.000 consoles. Dat is 40.000 consoles meer dan in de eerste 25 weken dat de PlayStation 4 te koop was in het land.

Sony heeft tot in april van dit jaar al 7,8 miljoen PS5-consoles verkocht en wil er tijdens dit boekjaar, dat begon op 1 april, nog 14,8 miljoen maken. In het eerste volledige boekjaar met de PlayStation 4 werden er ook 14,8 miljoen consoles verkocht, maar was er geen tekort aan grondstoffen om die consoles te maken. De vraag naar de PlayStation 5 ligt dus nog hoger dan voor de PlayStation 4.

Nog tot in 2022 tekort aan consoles

Het ziet er trouwens niet naar uit dat de leveringsproblemen voor de PlayStation 5 vlug zullen stoppen. Recent werd nog bevestigd dat er zeker tot in 2022 een tekort aan consoles zal zijn. Er is een tekort aan grondstoffen om die te maken en het bedrijf kan ook niet aan de vraag voldoen. Zelfs al wordt er meer geproduceerd, dan nog zal het aanbod de vraag niet inhalen.

Meer
Lees meer...