Productie PlayStation 5 zal nog in 2022 vertraging kennen

Het ziet er niet naar uit dat de PlayStation 5 sneller beschikbaar zal zijn. De CFO van Sony zei dat de huidige situatie wellicht zal standhouden tot in 2022.

Wie een PlayStation 5 wil of wou bemachtigen, kent het probleem. Je moet er eentje bestellen en wordt op een wachtlijst geplaatst. Dan is het wachten tot je een bericht krijgt om de console op te halen. Dat kan maanden duren en is ondertussen ook al maanden een probleem. Nu blijkt dat de huidige problematiek nog een tijdje zal aanhouden .

Vraag zal niet dalen

Tegen Bloomberg zei Chief Financial Officer Hiroki Totoki dat Sony de vraag niet aankan en dat het nog zal duren tot in 2022. “Ik denk niet dat de vraag zal verminderen dit jaar”, zegt Totoki. “Zelfs al produceren we nog veel meer consoles, dan nog kunnen we niet aan die vraag voldoen. We hebben meer dan 100 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht en gezien ons marktaandeel kan ik me niet inbeelden dat de vraag naar PlayStation 5 vroeg zal dalen.”

14,8 miljoen exemplaren dit boekjaar

Sony heeft tot in april van dit jaar al 7,8 miljoen PS5-consoles verkocht en wil er tijdens dit boekjaar, dat begon op 1 april, nog 14,8 miljoen maken. In het eerste volledige boekjaar met de PlayStation 4 werden er ook 14,8 miljoen consoles verkocht, maar was er geen tekort aan grondstoffen om die consoles te maken. De vraag naar de PlayStation 5 ligt dus nog hoger dan voor zijn grote broer.

Het is mogelijk dat de aanvoer van de consoles ooit zal verbeteren. Al wil Totoki niet dat Sony zelf verwacht dat ze de vraag zullen aankunnen, zelfs al stijgt de productie.

Meer
Lees meer...