Left Right
scrollTop top

PlayStation 5 vermoedelijk nog tot einde dit jaar moeilijk te verkrijgen


PlayStation 5
© Shutterstock

De leveringsproblemen van de PlayStation 5 zullen waarschijnlijk nog niet onmiddellijk opgelost zijn. Een grotere vraag dan verwacht in combinatie met het aanhoudende wereldwijde tekort aan halfgeleiders zorgt ervoor dat Sony al sinds de lancering van zijn nieuwe gameconsole problemen heeft om voldoende voorraad te voorzien.

Toen Sony in november vorig jaar de langverwachte PlayStation 5 uitbracht, zat een groot deel van de wereld al ongeveer acht maanden in een soort lockdown. Veel mensen hadden dus nood aan een nieuwe hobby en iets om de tijd te kunnen doden thuis. Het mag dan ook niet verbazen dat er overal massaal veel bestellingen waren voor deze nieuwe gameconsole.

“Vraag was groter dan verwacht”

Het duurde dan ook niet lang voor de PlayStation 5 nergens meer te verkrijgen was. Sony beloofde om de bevoorradingsproblemen zo snel mogelijk op te lossen. Drie maanden later kom je echter nog steeds bijna overal ‘Sold Out’ tegen als je zoekt naar een PS5.

“De vraag was groter dan we hadden voorspeld. Dat, samen met de complexiteit van de supply chain-problemen, resulteerde in een iets lager aanbod dan we aanvankelijk hadden verwacht”, legt PlayStation-CEO Jim Ryan uit aan The Washington Post.

Feestdagen

Ondertussen neemt de productie van de PlayStation 5 wel gestaag toe volgens Ryan. Hij verwacht dan ook dat de bevoorrading in 2021 iedere maand beter zal worden. “Tegen de tweede helft van 2021 zullen we aanvaardbare cijfers kunnen voorleggen”, zegt hij in de de Financial Times. Toch wil Ryan niet beloven dat er tijdens de feestdagen op het einde van het jaar geen problemen meer zullen zijn. “Er zijn op dat vlak maar weinig toverstafjes.” (FV)

Lees ook: PlayStation 5 heeft nu ook een gouden versie … voor 500.000 dollar


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…