Sony doet het beter dan verwacht met verkoop PlayStation 5

Sony heeft zijn financiële resultaten bekendgemaakt. Sinds de release van de PlayStation 5 heeft die het beter gedaan dan de PlayStation 4 in de beginperiode.

Sony heeft al 7,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. In de eerste periode dat de PlayStation 4 te koop was, in 2014, werden er zeven miljoen exemplaren verkocht. De PS5 doet het dus nog tien procent beter. Er werd voorspeld dat er 7,6 miljoen consoles over de toonbank gingen gaan, dus deed de PS5 het iets beter dan verwacht. Zelfs met de problemen die ze hebben om de console te leveren.

Het is nu zes maanden dat de console op de markt is, maar veel mensen hebben nog steeds moeite om die te kopen. Er zijn ook heel wat mensen die meerdere consoles besteld hebben en die voor het dubbele van de prijs online proberen te verkopen.

PlayStation 2 best verkochte console ooit

Van de PS4 zijn er nu al in totaal 115,9 miljoen consoles verkocht sinds 2014. In het boekjaar 2020 werden er maar 400.000 exemplaren minder verkocht dan in boekjaar 2019. Het is de op een na meest verkochte console van Sony. De PlayStation 2, die uitkwam in 2000, staat nog steeds op nummer 1 met 155 miljoen verkochte consoles. Het is niet alleen de best verkochte console van Sony, maar ook de best verkochte console ooit.

Meeste omzet uit in-game aankopen

De resultaten van Sony toonden ook aan dat ze maar vijf procent van hun omzet halen uit de verkoop van fysieke games. Consoles en andere hardware haalt 20 procent en digitale gameverkoop 21 procent. De grootste omzet haalden ze uit reclame in games en in-game aankopen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de microtransacties die gedaan worden in games zoals Call Of Duty: Warzone, Fortnite en FIFA.

Meer
Lees meer...