‘GTA VI’ krijgt eindelijk eerste trailer en verschijnt in 2025

Het is eindelijk zover! De nieuwe versie van GTA VI krijgt meer vorm. Op het volledige spel is het nog wachten tot 2025, maar ontwikkelaar Rockstar Games heeft alvast een eerste trailer gedeeld. Daarin zien fans oude spelelementen terugkeren, maar zijn er ook al heel wat nieuwe ontwikkelingen te zien.

Na 10 jaar komt er nieuwe Grand Theft Auto aan. Het was al een tijdje bekend dat Rockstar Games druk bezig was aan een nieuwe versie, maar nu is er ook eindelijk meer nieuws. De ontwikkelaar deelde namelijk een trailer en liet daarbij ook weten dat de release in 2025 zal plaatsvinden. De trailer zou normaal pas later vandaag verschijnen, maar door een lek besliste Rockstar Games om die vroeger te releasen.

GTA

De Grand Theft Auto-games hebben al sinds 1997 een groot aandeel binnen de gamingwereld. Daarna kwamen er nog vier games uit, waarbij GTA V uit 2013 de laatste was. Nu, tien jaar later, is er eindelijk zicht op een opvolger.

GTA VI zal zich opnieuw afspelen in Vice City. Daarmee verhuist het spel dus terug van een fictieve versie van Los Angeles naar een fictieve versie van Miami.

Eerste vrouwelijke hoofdrol

Voor het eerst in de geschiedenis van het spel, zullen een man en een vrouw de hoofdrol spelen in een Grand Theft Auto-spel. Het duo is gebaseerd op Bonnie & Clyde en zal dus ook in het spel bekend staan om hun roekeloze bankovervallen en moorden, zoals in elk Grand Theft Auto-spel al het geval is.

De komst van dat personage is een primeur, want in de eerdere versies was de hoofdrol steeds voor een of meerdere mannen. Dat kwam, volgens een eerder rapport van Bloomberg, door toxische werkomstandigheden in het verleden. Na een aantal veranderingen binnen het bedrijf is er dus plaats voor een vrouwelijk hoofdpersonage.

Meer
Lees meer...