Gustaph lost met ‘Already Know’ eerste nieuwe single na Eurovisiesucces

Gustaph is terug met nieuwe muziek. Bijna tien maanden na zijn overwinning op Eurosong, die hem met Because of You naar het Eurovisiesongfestival stuurde, heeft de zanger nu een nieuw lied gelost. Already Know is opnieuw een heel persoonlijke song, met een gelijkaardige sound.

Het is exact een half jaar geleden dat Gustaph heel wat mensen verbaasde door met Because of You zevende te worden op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Dat succes zorgde ervoor dat de zanger nieuwe muziek even uitstelde. Hij had namelijk heel wat optredens te doen en zag zijn grote hit ook al zo’n 17 miljoen streams behalen op Spotify.

Already Know

Maar nu is het dus toch tijd voor een nieuwe single. “Already Know heb ik zo’n acht à negen jaar geleden geschreven, toen ik op een totaal andere plaats zat in mijn leven. Het gaat over hoe ik afstand nam van iemand met wie ik eigenlijk nooit een echte relatie had. Het voelde als een sleutelmoment in mijn leven: in plaats van een people pleaser te zijn, wilde ik mijn lot in eigen handen nemen. Niet langer aan het lijntje gehouden worden”, legt hij daarover uit in Gazet van Antwerpen.

Na Because of You, dat ging over zijn nieuwe familie en het kunnen zijn wie je echt bent bij mensen die je aanvaarden, heeft Already Know dus opnieuw een heel persoonlijke tekst. Daarnaast is ook de sound herkenbaar. Gustaph toont zich al langer een fan van de dancescene en elektronische muziek, een genre dat ook zeer goed bij hem past. Als alles goed gaat, vormt Already Know het begin van een volledig album, het allereerste ooit voor Gustaph.

Meer
Lees meer...