Left Right
scrollTop top

Indrukwekkend wereldrecord deadliften voor ‘Game of Thrones’-acteur Hafthor ‘The Mountain’ Bjornsson


hafthor bjornsson haalt nieuw wereldrecord
© ISOPIX

Hafthor “The Mountain” Bjornsson, uit Game of Thrones, heeft zaterdag het wereldrecord deadliften verbeterd. De IJslander wist maar liefst 501 kilo van de grond te tillen.

Het vorige record stond op naam van de Brit Eddie Hall. In 2016 tilde hij 500 kilo van de grond. Hall was toen de eerste man ooit die zo’n groot gewicht kon deadliften. Het deadliften is een onderdeel van het powerliften waarbij men een gewicht opheft tot men rechtop staat en de benen gestrekt zijn.

Livestream

Hafthor, of kortweg Thor, behaalde het nieuwe record in zijn eigen fitness-zaak Thor’s Power Gym. Dankzij de livestream konden fans de recordpoging volgen. Achteraf plaatste Thor de video op zijn Instagram-pagina. Op de video hoor je de IJslander brullen nadat hij het oude wereldrecord heeft verbroken.

“Hier heb ik geen woorden voor. Wat een geweldige dag die ik voor de rest van mijn leven zal herinneren”, zei Bjornsson op zijn Instagram-pagina.

Door de coronacrisis was Bjornsson genoodzaakt het wereldrecord in zijn eigen fitnesszaal te verbreken. Dat zorgde voor controverse want dergelijke records moeten in competitieverband gebeuren en dat was nu niet het geval. Onder toezicht van een scheidsrechter en zijn virtuele fans verbrak de IJslander het record van Eddie Hall.

Na afloop van het wereldrecord richtte Thor zich naar Eddie Hall. De IJslander wil Hall graag ontmoeten in een bokswedstrijd. “Core Sports heeft me een contract met zeven cijfers aangeboden. Ik heb het al getekend. Ik heb je record verslagen, nu ben ik klaar om je in de ring te verslaan”, zei Bjornsson.

The Mountain

In 2018 al won Bjornsson de World’s Strongest Man-competitie. Sinds 2012 eindigde de IJslander altijd in de top drie. Met een lengte van 2,05 meter en een gewicht van bijna 200 kilo past hij wel in het rijtje natuurlijk. Maar hij werd pas echt populair door zijn rol als “The Mountain” in Game of Thrones.

In de eerste seizoenen van Game of Thrones werd de rol van The Mountain vervuld door Conan Stevens en Ian Whyte. Thor nam deze rol in het vierde seizoen tot aan de finale over.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452