Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’-acteur Kristofer Hivju genezen van het coronavirus


Game of Thrones Kristofer Hivju Tormund Giantsbane
© Game of Thrones

De hele wereld kent Kristofer Hivju als Tormund Giantsbane uit Game of Thrones. En net zoals z’n personage kan ook de Noorse acteur tegen een stootje. Midden maart maakte ie bekend dat ook hij besmet was met het nieuwe coronavirus, en daarvan is ie nu genezen!

Het nieuwe coronavirus heeft de hele wereld in z’n greep. Officieel zijn al meer dan twee miljoen mensen besmet met het virus. Het is dan ook geen verrassing dat daar ook publieke figuren tussenzitten. Tom Hanks was één van de eerste acteurs die daar openlijk voor uitkwam.

Grote namen

Kort daarna bleek “grappenmaker” en NBA-speler Rudy Gobart ook besmet te zijn met het virus. Het nieuws kwam nadat hij na een persconferentie (waar iedereen minstens twee meter afstand moest houden) “om te lachen” alle microfoons van journalisten in de zaal aangeraakt.

Ook Idris Elba – de Sexiest Man Alive van 2018 – testte positief op het virus. Maar ook in Europa raakten bekende mensen besmet met het nieuwe coronavirus. La Casa De Papel-actrice Itziar Ituño (Lisboa), bijvoorbeeld, liet haar volgers via Instagram weten hoe het met het gezondheid gesteld was.

Daarnaast bleven ook gevallen publieke figuren niet gespaard. Voormalig gerenommeerd filmproducent Harvey Weinstein testte in de streng beveiligde New Yorkse gevangenis Wende Correctional Facility positief op het nieuwe coronavirus.

Tormund Giantsbane

Naast die grote namen, is ook onze favoriete wildling besmet geraakt met het virus. Kristofer Hivju, de acteur die in de huid van Tormund Giantsbane kroop in Game of Thrones, deelde midden maart een foto van hem en z’n vrouw met z’n volgers.

“Groetjes uit Noorwegen!”, begint ie z’n verhaal. “Met spijt in het hart moet ik vertellen dat ik vandaag positief getest heb op Covid-19, het coronavirus. M’n familie en ik blijven in quarantaine thuis voor zolang dat nodig is. Onze gezondheid is goed, ik heb alleen milde symptomen van een verkoudheid.”

De acteur benadrukt dat hij er nog goed vanaf gekomen is, maar dat andere mensen een veel groter risico lopen. Hij spoort z’n fans dan ook aan om heel voorzichtig te zijn: “Was je handen, hou 1,5 meter afstand van anderen, ga in quarantaine. Doe gewoon alles wat je kan om de verspreiding van het virus te stoppen.”

Genezen

Ondertussen zijn Kristofer Hivju (die in onze ogen altijd Tormund zal zijn) en z’n vrouw (waarvan we teleurgesteld zijn dat ze niet Ser Brienne of Tarth is) genezen van Covid-19. Dat deelde ie met de wereld, opnieuw via Instagram.

“We zijn helemaal hersteld en in goeie gezondheid, nadat ik met het coronavirus besmet ben geraakt”, schreef Hivju, die sterk vermoedt dat ook z’n vrouw besmet was met het virus. “Na verschillende weken in quarantaine, en ook een paar extra weken binnen zonder symptomen, zijn we eindelijk weer helemaal veilig.”

“Zorg voor elkaar”

“We hadden geluk dat we alleen milde symptomen van Covid-19 hadden”, gaat de acteur verder. “We sturen onze liefde en gedachten naar iedereen waar het virus veel harder heeft toegeslagen, en naar iedereen die geliefden verloren is door het coronavirus.”

Kristofer ‘Tormund’ Hivju sluit z’n bericht af met een oproep. “Blijf alsjeblieft op je hoede en hou afstand, was je handen, en vooral: zorg voor elkaar in deze uitzonderlijke tijden.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443