Left Right
scrollTop top

Harvey Weinstein besmet met het coronavirus: in isolatie in de gevangenis


Harvey Weinstein Corona
© EPA

Gevallen Hollywood-icoon Harvey Weinstein heeft positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat liet de cipiersvakbond van de staat New York weten. Weinstein is namelijk één van de gevangenen in de New Yorkse Wende Correctional Facility.

Harvey Weinstein is nog maar net overgebracht van de controversiële Rikers Island-gevangenis of hij zit al in isolatie. De gewezen filmproducent heeft niets raars gedaan in de maximum security-gevangenis Wende Correctional Facility, maar heeft wel positief getest op het nieuwe coronavirus.

Isolatie en quarantaine

Sinds Weinstein veroordeeld werd tot 23 jaar in de gevangenis, heeft hij al heel wat medische onderzoeken ondergaan. Hij heeft al heel wat ziekenhuisbezoeken achter de rug voor z’n hartklachten, hoge bloeddruk en diabetes.

In Wende – een streng beveiligde gevangenis in New York – zit Harvey Weinstein nu alleen, om het virus niet verder te verspreiden. Heel wat bewakers zijn ondertussen ook in quarantaine geplaatst, omdat ze direct in contact gekomen zijn met Weinstein.

Seksueel misbruik

Eerder deze maand werd Weinstein veroordeeld tot 23 jaar in de cel. Hij werd schuldig bevonden van seksueel misbruik, aanranding en verkrachting van twee vrouwen. Z’n 68ste verjaardag vierde de gewezen filmproducent al in z’n cel.

Voor ie z’n straf kende, werd Weinstein vrijgesproken van nog zwaardere misdrijven.  Zo werd hij ervan beschuldigd een serieverkrachter te zijn en vrouwen verkracht te hebben met voorbedachten rade, met gebruik van extreem geweld of een wapen. Voor die misdrijven had ie levenslang kunnen krijgen.

#MeToo

Met Weinstein achter de tralies heeft de internationale #MeToo-beweging nog een overwinning kunnen boeken. Weinstein en z’n losse handjes waren zelfs de reden dat de beweging ontstaan is. #MeToo passeerde ook in Vlaanderen de revue, met als hoogtepunt het einde van de samenwerking tussen de openbare omroep en televisiemaker Bart De Pauw.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308