Left Right
scrollTop top

Vlucht van New York naar Londen landt door storm Ciara twee uur te vroeg en breekt record


Vlucht van NY naar Londen landt twee uur te vroeg
© Pixabay

Een vlucht van de vliegtuigmaatschappij British Airways heeft de afstand tussen New York en Londen in een recordtijd afgelegd. De vlucht landde, mede dankzij storm Ciara, al na vier uur en 56 minuten in de Britse hoofdstad.

De Boeing 747 zou zondagochtend rond half zeven op de Londense luchthaven Heathrow landen, maar kwam er al toe om kwart voor vijf. De vlucht haalde dankzij de woedende storm Ciara een snelheid van meer dan 1.200 kilometer/uur. Het record klopt het vorige met 17 minuten.

Niet door geluidsmuur

Met een snelheid van 1.200 kilometer/uur ging het vliegtuig sneller dan de snelheid van geluid, maar toch ging het niet door de geluidsmuur. Het vliegtuig wordt namelijk geduwd door lucht die errond zit. Een woordvoerder van British Airways meldde ook aan de Amerikaanse nieuwssite CNN dat veiligheid nog steeds voorging op snelheid: “We zullen de veiligheid van onze passagiers altijd verkiezen boven snelheidsrecords. We zijn er dan ook zeker van dat onze goed getrainde piloten onze passagiers onder de beste omstandigheden naar Londen hebben gevlogen.”

Minder geluk

Niet alleen British Airways kreeg steun van Ciara. Ook op de Nederlandse luchthavens waren een aantal vluchten te vroeg. Daar was zelfs een vlucht die op een bepaald moment 1.300 kilometer/uur haalde en ook anderhalf uur te vroeg landde. Maar niet iedereen had even veel geluk. Een vlucht van het Poolse Krakau naar Londen moest worden omgeleid via Birmingham en had daar niet de meest vlotte landing. Ook in Manchester verliepen de landingen niet vlot. Storm Ciara hielp dan wel records breken maar liet vooral mensen schrikken door de vele turbulentie die ze veroorzaakte.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755