Left Right
scrollTop top

Bart De Pauw weer actief als regisseur van nieuw VIER-programma twee jaar na #MeToo-beschuldigingen


© Bart De Pauw

Koeken Troef! werkt momenteel aan een nieuw sketchprogramma voor de zender Vier. Dat is het productiehuis dat vroeger werd geleid door Bart De Pauw. De Pauw is nu één van de drie regisseurs van de nieuwe reeks De Influencers. Het sketchprogramma wordt meteen het eerste Koeken Troef!-project waaraan De Pauw zijn naam is verbonden sinds hij door de VRT beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Koeken Troef! had het lang zwaar, omdat de VRT niet meer wilde samenwerken met het productiehuis. Voorlopig zijn er nog geen reacties gekomen van de zender, het productiehuis en de acteurs.

Bart De Pauw werd eind 2017 in volle #MeToo-periode op staande voet ontslagen bij de VRT na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De Pauw zou tot op de dag van vandaag nooit de klachten hebben mogen inkijken, die tot zijn ontslag geleid hebben.

De Pauw zette toen een filmpje online, waarin hij alle beschuldigingen ontkende. Later zag De Pauw zich ook gedwongen om uit Koeken Troef! te stappen, het productiehuis dat hij samen met zijn vrouw leidde. Er kwam ook een gerechtelijk onderzoek naar De Pauw. Ondertussen werkt de VRT weer samen met Koeken Troef!.

Rik Verheye en Joke Emmers

Rik Vereheye

Het nieuwe sketchprogramma zal De Influencers heten. Dat melden verschillende Vlaamse kranten. Er wordt gelachen met mensen, die zich op sociale media voordoen als trendsetters. Onder andere Rik Verheye, Joke Emmers, Tom Audenaert en Eva Binon zijn in de reeks te zien. Naast Pietje Horsten en Kenneth Taylor is ook Bart De Pauw regisseur.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…