Left Right
scrollTop top

Sexting krijgt een boost tijdens de lockdown


Sexting
© Shutterstock

Overal ter wereld zitten mensen op dit moment in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat we niet kunnen afspreken met ons lief, of geen scharrel kunnen opdoen in het uitgaansleven. Dus gaan veel mensen digitaal op zoek naar het liefdesspel.

Alle dagen thuiszitten, het doet duidelijk wat met een mens. Vooral voor zij die niet met hun partner samenwonen of er geen hebben, kan het tijdens deze periode wat eenzaam worden met een tekort aan lichamelijk contact. Maar lang leve de smartphone zo blijkt, want zo proberen velen deze periode door te komen.

Sexting

De lockdown zorgt er niet alleen voor dat panda’s opgewondener zijn, maar ook wij zoeken oplossingen om tijdens het isolement stoom af te laten. Uit een studie van Khoros, een bedrijf gespecialiseerd in digital engagement, blijkt dat er in maart en april naast “coronavirus” ook meer getweet wordt over “nudes” en “dick pics”.

Daarnaast is er ook een stijging te merken in het gebruik van de perzik-emoji, een emoji die ervoor bekendstaat niet gebruikt te worden als de fruitsoort. De perzik werd de tijdens de lockdown 46 procent meer gebruikt. En ook de aubergine-emoji zit in de lift.

Koppels in lockdown

Maar ook koppels gebruiken deze lockdown om te experimenteren. Dat blijkt uit een onderzoek van Dr. Justin Lehmiller, een onderzoeker aan het Kinsey Institute. Uit een bevraging van zo’n 1.200 mensen bleek dat één op vijf tijdens de lockdown iets nieuws heeft geprobeerd in de slaapkamer.

Dat nieuwe is in de meeste gevallen sexting of naaktfoto’s sturen, maar ook het uitproberen van nieuwe standjes of het uitwisselen van fantasieën zijn populair.

Masturberen

Seksspeeltje vibrator vrouw bed
Shutterstock

Wie tijdens deze periode niemand heeft om samen mee te experimenteren in de slaapkamer, doet dat dan weer vaker alleen. Zo zagen verschillende verkopers van seksspeeltjes over heel de wereld hun verkoopscijfers de lucht in schieten.

Daarbij gaat het niet alleen over de speeltjes voor singles, zoals vibrators of dildo’s, maar ook over de speeltjes voor koppels, zoals couple rings. De lockdown maakt ons dus zeker niet preutser, integendeel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899