Hailey Bieber aangeklaagd door modebedrijf

Model Hailey Bieber (25) heeft een rechtszaak aan haar been hangen. Het model is aangeklaagd omdat de naam van haar gezichtsverzorgingslijn inbreuk zou maken op de merknaam van een ander bedrijf. Dat meldt entertainment site TMZ.

Hailey Bieber, de vrouw van Justin Bieber, lanceerde onlangs haar eigen skincare line onder de naam Rhode. Dat is de tweede naam van het model. Maar het modebedrijf van ontwerpersduo Purna Khatau en Phoebe Vickers gebruikt al sinds 2014 de naam Rhode. Ze zijn het er niet mee eens dat Bieber die naam nu ook gebruikt en klagen daarom het model aan. Zo meldt TMZ.

Naam en logo

Het ontwerpersduo Khatau en Vickers stapt nu naar de rechter omdat ze hun merknaam Rhode willen beschermen. “We snappen dat dit haar tweede naam is, maar je kan niet zomaar een naam claimen en vastleggen als die al wordt gebruikt door een andere partij”, vertelt de advocaat van het ontwerpersduo. “Ze heeft in 2018 al geprobeerd de merknaam te kopen van mijn cliënten, maar die weigerden dat. Ze heeft onze naam gestolen”, zo luidt de aanklacht.

Maar de aanklacht blijft niet enkel bij de naam Rhode. Zo zouden ook beide logo’s op elkaar lijken. “Dit heeft al tot verwarring geleid bij meerdere mensen. We hebben hier zo hard voor gewerkt. Hailey kan elke naam bedenken die ze wil, ze heeft het geld en de bekendheid. Wij kunnen onze naam niet zomaar veranderen, dat zou ons te geld veel kosten”, vertelde de advocaat van Khatau en Vickers. Ze eindigen hun aanklacht met de verzekering dat ze er niet op uit zijn om Hailey kwaad te doen, maar ze gewoon alles doen om hun bedrijf te beschermen.

Meer
Lees meer...