Halsey deelt cover nieuw album met als doel “stigma rond vrouwenlichamen en borstvoeding te doorbreken”

Halsey brengt op 27 augustus haar nieuwe album ‘If I Can’t Have Love, I Want Power’. Voor dat album heeft ze nu alvast de cover gelost. Die geeft een duidelijk statement over zwangerschap en geboorte. Halsey is op dit moment zwanger van haar eerste kindje.

De Amerikaanse zangeres Halsey heeft de opvallende cover gelost voor haar vierde album. Op die cover is ze afgebeeld als Madonna, niet de zangeres, wel de afbeelding van Maria in de kunst. En daar heeft ze een belangrijke reden voor.

Album cover

Met een video, gefilmd in het Metropolitan Museum of Art, maakte Halsey de cover van haar nieuwe album bekend. In de video wandelt ze, hoogzwanger, door het museum. Ze geniet er van de kunstwerken en bewondert in het bijzonder de werken van Madonna met kind.

Op het einde van de video staat ze voor een werk waar nog een doek over hangt. Wanneer ze het doek weghaalt, wordt duidelijk dat het een foto is van haarzelf, afgebeeld als Madonna. En die afbeelding heeft voor de zangeres een diepere betekenis.

Stigma rond vrouwenlichaam en borstvoeding

Halsey deelde de cover ook al op Instagram. Daar schreef ze er ook bij wat de cover, en bij uitbreiding het volledige album, voor haar betekent. “Dit album is een conceptalbum over het plezier en de horror van zwangerschap en de geboorte. Het was heel belangrijk voor mij dat de cover mijn gevoel van de afgelopen maanden omvatte: de tweestrijd tussen de Madonna en de Hoer. Het idee dat ik als seksueel wezen en mijn lichaam als woonplaats en geschenk aan mijn baby twee concepten zijn die vredig en krachtig samen kunnen bestaan. Mijn lichaam is de afgelopen jaren op veel verschillende manieren van de wereld geweest en deze foto is mijn manier om mijn autonomie terug te eisen en mijn trots en kracht te vestigen als een levenskracht voor mij als mens.”

“De cover viert zwangere en postpartum lichamen als iets moois, iets om te bewonderen. We hebben nog een lange weg af te leggen om het sociale stigma rond lichamen en borstvoeding te doen verdwijnen. Ik hoop dat dit een stap in de goede richting kan zijn!”. De foto op de cover is gemaakt door de Spaans-Amerikaanse fotograaf Lucas Garrido.

Het vierde album van Halsey, ‘If I Can’t Have Love, I Want Power’, verschijnt op 27 augustus.

Bekijk hier de cover van ‘If I Can’t Have Love, I Want Power’:

Meer
Lees meer...