Happy Dag van de Blindengeleidehond! Dit zijn 13 prachtexemplaren die echte helden zijn

Dat honden heroes zijn is no big secret! Helloooo, Lassie? Maar ook in het echte leven kunnen honden ons aardig helpen en ja … zelfs ons leven redden! Deze 13 blindengeleidehonden zijn pas échte helden.

1. Roselle, de Thunder Dog die zijn baasje redde uit de WTC-toren

Golden retriever, Roselle, redde haar baasje Michael tijdens de terroristische aanslagen van 11 september. De hond en de man wandelden de 78 verdiepingen van de WTC-toren naar beneden en kwamen veilig aan. Oef!

2. Orlando, die zijn blinde baasje achterna sprong op de metrosporen

De blinde Cecil viel op de sporen van de New Yorkse metro. Zijn hond, Orlando, kon de val niet tegenhouden … maar sprong zijn baasje achterna. Toen de metro eraan kwam, bewogen Cecile en Orlando voor geen haar en dát heeft hen gered. Nadien mocht Cecil Orlando niet meer houden van zijn verzekering. Seriously?! Gelukkig zamelden mensen samen veel geld in en konden de twee tóch samenblijven. <3

3. Yolanda, de dappere waakhond die twee inbrekers wegjoeg

Youtube
De blinde Chistina oefende elke dag noodsituaties met haar hond. En al dat oefenen heeft zeker iets opgebracht. Toen er op een dag twee mannen inbraken bij Christina, sloot Yolanda de slaapkamerdeur en joeg ze de inbrekers weg. Daarna gebruikte ze de ‘bad people phone’ om de politie te waarschuwen. My, my, my, Yolanda!

4. Venice en Rodd, de matchmakers die twee blinde mensen bij elkaar brachten

Claire en Mark hadden nooit gedacht dat ze de liefde van hun leven zouden vinden op een hondentraining. Maar hun honden Venice en Rodd werden beste maatjes, dus konden de twee dan ook niet anders dan tegen elkaar praten. En boom, patat: love was in the air!

5. Mason, de college dog die samen met zijn baasje afstudeerde

Youtube
Celebration time, come on! En of! Na al die jaren aan de unief, studeerden Sam en Mason samen af. Sam, die blind geboren is, heeft als kind ook nog eens kanker overwonnen. Hij kon dankzij Mason zijn studies afmaken, wat zeker niet simpel was. Awesome dude and … awesome dog!

6. Echo, de grote speelkameraad van Mark, een autistisch jongetje

Babbelen en spelen met andere kindjes is niet evident voor Mark, een autistisch jongetje dat zich compleet afsluit voor de wereld. Zijn moeder schakelde de hulp in van … een hond! Dankzij Echo is Mark helemaal opengebloeid en speelt hij zelfs met de kindjes op de speelplaats. Al blijft Echo zijn favoriete speelkameraadje!

7. Belle, de verpleegster en beste vriendin van Aimee

Youtube

Aimee Copeland is een jonge vrouw die door een vleesetende ziekte haar armen en benen verloor. Hoe ze haar plan kan trekken? Dankzij Belle. Deze ultraslimme hond wéét gewoon wanneer het tijd is voor Aimee om medicatie te nemen. Nurse Belle in da house!

8. Gumbo, de ‘psycholoog’ van oorlogsveteraan Eric

Youtube
Eric, een Amerikaanse oorlogsveteraan kreeg na al die jaren dienst het posttraumatisch stresssyndroom. Paniekaanvallen en depressie werden dagelijkse kost. Maar dankzij Gumbo kon Eric zijn woede en angst-aanvallen onder controle houden. De hond voelt wanneer zijn baasje zich kwaad gaat maken, nog voor Eric het zelf weet én slaagt erin hem dan te kalmeren. Well done, Gumbo!

9. Quinn, de fearless bergbeklimmer en trouwe reisgenoot van Andy

Youtube

Blind zijn = thuis vastgeketend zitten? No way! Je kan gewoon sportief zijn, ook als je niet goed ziet. Zo gaat Andy regelmatig wandelen met zijn hond Quinn … in de sneeuw. Quinn en Andy amuseren zich te pletter en leven zich lekker uit. Samen bergen verzetten én beklimmen, dat doen deze twee. And I would walk 500 miles … and I would walk 500 more! 🙂

10. Alice, de poetsvrouw (en zoveel meer) van Melvin

Youtube
Melvin is bijna volledig doof en zit in een rolstoel. Het huishouden zelf doen, zit er niet in. Dat neemt zijn service dog Alice van hem over. De wasjes, de plasjes … you name it! EN Alice kan zelfs de hulpdiensten bellen. Maar buiten een echte heldin, is Alice gewoon een supergoeie vriendin. Alice en Melvin in Wonderland for real!

11. Good old pal Opal die zijn blinde vriendje Edward helpt …

De blinde Graham Waspe was er kapot van doen zijn hond Edward zelf blind werd door cataract. Hij besloot Eddie te houden en … along came Opal! Deze blindegeleidehond heeft werk voor twee, want zorgt zowel voor zijn baasje als voor zijn soortgenootje. DEDICATION!

12. … net zoals Maddison het trouwe hulpje is van Lily

Maddie en Lily for ever! <3

13. En de kleine Dario helpt zelfs de eendjes over steken <3

So fluffy I’m gonna die, maar niet als het van deze pup afhangt! So much love!

Een voor een superhonden dus!

Youtube

Wil jij ook een echte held opleiden? Kijk dan snel op het Belgisch Centrum voor Geleidehonden voor meer info!

Wehartit.com

Of doneer dopjes! Lees hier waarom!

Bronnen: Buzzfeed.com, Today.com, Nationalbraillepress.com, Huffingtonpost.com, Dogster.com, Doguide.net, Dailymail.com
Meer
Lees meer...