‘Harry Potter’-acteur Tom Felton: “Ik kreeg de rol omdat ik niets van het verhaal kende”

Terwijl acteur Daniel Radcliffe liefst zo ver mogelijk weg blijft van alles wat met Harry Potter heeft te maken, speelt acteur Tom Felton er maar al te graag op in. De acteur speelde tien jaar lang de rol van Draco Malfoy in de Harry Potter-films. En op die periode blikt hij graag terug, zowel in interviews als op zijn TikTok.

Acteur Tom Felton was 13 bij zijn eerste Harry Potter-film: Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Daarmee was hij een van de oudsten. Op 23-jarige leeftijd nam hij de laatste film, Deathly Hollows Part Two op. Nu, nog eens tien jaar later, vertelt de acteur nog steeds graag over zijn tijd op de set en hoe hij dat beleefde. Eén van die verhalen gaat over hoe hij als klein jongetje de rol van Draco Malfoy kreeg.

Arrogant

Het personage Draco Malfoy was zowel in de boeken als in de films meteen een van de minst geliefde personages. Hij kwam arrogant over en deed er alles aan om Harry Potters leven zuur te maken. Hij was een volbloed en werd door de sorteerhoed bij Slytherin ingedeeld. Daar maakte hij uiteindelijk kennis met de zwarte magie en Voldemort. Aan het einde van de films snapten we wel beter waar die gedachtegang vandaan kwam. Daardoor waren er heel wat fans die Draco uiteindelijk wel begrepen.

Acteur Tom Felton, die de rol tien jaar speelde, werd dus uiteindelijk heel graag gezien door de fans. Al waren er ook tijdens de eerste films al heel wat Slytherin en Draco-liefhebbers. Felton legde recent in een interview met The Guardian uit dat zijn personage meer op hem leek dan mensen zouden vermoeden. Als kind kon hij namelijk arrogant en onverschillig overkomen, wat hem uiteindelijk wel de rol opleverde.

“Ik was een van de enige kinderen die niet wist wie Harry Potter was. Er waren zoveel kinderen die niet konden wachten om deel uit te maken van die wereld, maar ik had echt geen idee”, klonk het. “Ik denk dat dat net de reden was waarom ik de rol kreeg. Ik was nonchalant, kwam nogal zelfzeker over en ik denk dat regisseur Chris Columbus ook dat arrogante van Draco in mij zag”, laat hij ook nog weten.

Meer
Lees meer...