‘Harry Potter’: Tom Feltons opa speelde mee in de eerste film

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, de allereerste Harry Potter-film, is dit jaar precies 20 jaar oud. Maar dat wil niet zeggen dat fans al alle geheimen kennen. Integendeel. Acteur Tom Felton (Draco Malfoy) keek samen met z’n fans opnieuw naar de film. En daar gaf ie live commentaar bij. Eén van z’n opvallendste uitspraken? “Da’s mijn opa!”

Tom Felton speelt in de Harry Potter-films uiteraard slechterik Draco Malfoy. Maar toch heeft de acteur een hele schare fans achter zich staan. En met die mensen kijkt hij af en toe naar een stuk uit één van de films van de reeks.

Quidditch

Zo heeft ie via Instagram Live naar Harry Potter and the Sorcerer’s Stone gekeken. Da’s op zich niet zo bijzonder, maar tijdens die film gaf de acteur constant commentaar. Dat gebeurde ook toen het tijd was voor de grote Quidditch-wedstrijd tussen de huizen Gryffindor en Slytherin.

Het is de eerste wedstrijd waarin Harry Potter (Daniel Radcliffe) aan de slag gaat als seeker. Maar da’s niet waarom die belangrijk is voor Tom Felton. Want op een bepaald moment roept de acteur uit: “Da’s mijn opa! Die kerel met de baard. De witte baard!”

Hij heeft het over een professor die te zien is naast de commentator van de wedstrijd, Lee Jordan (Luke Youngblood). Die wordt ‘vertolkt’ door z’n opa, Nigel Anstey. “En daar ben ik weer. Het is een familieaangelegenheid. Gek. Echt gek!”

Harry Potter-spin-off

De films over Harry Potter en z’n vrienden (en vooral z’n vijanden) zijn tien jaar geleden al afgerond. Maar de wereld van J.K. Rowling wordt binnenkort waarschijnlijk nieuw leven ingeblazen. Er doen namelijk heel wat geruchten de ronde dat de Harry Potter-films een spinoffreeks krijgen op HBO Max.

De kans is wel heel klein dat in die serie acteurs uit de originele films te zien zullen zijn. Da’s toch wat Rupert Grint (Ron Weasley) vermoedt. “Het zou raar zijn mocht het verhaal gewoon verdergaan”, verduidelijkte hij vorige week.  

Meer
Lees meer...