‘Harry Potter’-acteur Tom Felton haalt rivaliteit tussen Hogwarts-afdelingen weer boven

De rivaliteit tussen de Hogwarts-afdelingen Slytherin (Zwadderich) en Gryffindor (Griffoendor) zit diep. Dat heeft Harry Potter-acteur Tom Felton nog maar eens duidelijk gemaakt. Z’n personage Draco Malfoy was een rasechte Slytherin, en de acteur duidelijk ook.

Tien jaar lang speelde acteur Tom Felton de jonge Draco Malfoy. Hij was één van de ‘vijanden’ van de beroemdste tovenaarsleerling ooit, Harry Potter. En ook al zit de franchise er ondertussen al bijna tien jaar op, die rivaliteit zit er nog steeds in.

“Gryffindor 0 – Slytherin 1”

Zo deelde Felton via Instagram foto’s van het moment waarop z’n personage Draco z’n ‘rivaal’ Harry Potter had verslagen. Het gaat om een moment uit Harry Potter and the Half-Blood Prince, de zesde film uit de reeks. De foto’s kregen het bijschrift (in emoji’s): “Gryffindor 0 – Slytherin 1”.

Onzichtbaarheidsmantel

De foto’s die Tom Felton deelde, zijn genomen vlak na het moment waarop Draco ontdekte dat Harry hem aan het bespioneren was van onder z’n onzichtbaarheidsmantel. Draco verlamde Harry met een spreuk en schopt hem in het gezicht.

19 uur en 40 minuten

Oplettende Harry Potter-fans hebben onlangs trouwens een opvallende ontdekking gedaan over het personage van Tom Felton. Draco Malfoy, nochtans een gekend en belangrijk personage in de films, is in acht films in totaal amper 31 minuten en 30 seconden te zien. Die acht films samen duren maar liefst 19 uur en 40 minuten.

En oorspronkelijk zouden daar zelfs nog een paar minuten aan toegevoegd worden. Want de eerste film in de reeks, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, zou eigenlijk 170 minuten (oftewel 2 uur en 50 minuten) duren. Uiteindelijk werd de film 18 minuten ingekort, en duurde die dus 152 minuten.

Meer
Lees meer...