Acteur Daniel Radcliffe schaamde zich als tiener voor ‘Harry Potter’

Ondertussen staat Harry Potter bekend als een van de bekendste filmfranchises aller tijden, maar toch dacht acteur Daniel Radcliffe er in zijn jeugd soms anders over. In een recent interview voor de komende film The Lost City, laat hij weten dat hij zich als kind soms schaamde voor de rol.

In 2001 stond Daniel Radcliffe als 11-jarig jongetje voor de eerste keer op de set van Harry Potter. Daarna was hij ook te zien in de daaropvolgende zeven films. Dat wil ook zeggen dat Radcliffe zo goed als heel zijn jeugd op die set heeft doorgebracht. En dat zorgde soms voor een aantal ergernissen en momenten van schaamte.

“Niet cool”

Daniel Radcliffe was 11 jaar toen hij aan zijn Harry Potter-avontuur begon en was er 22 toen de laatste film uitkwam. Hij heeft dus zijn volledige puberteit als Harry Potter doorgebracht, en hoewel dat cool klinkt, vond de acteur dat soms alles behalve. In een recent interview met TooFab liet hij weten dat “het niet cool was om in die tijd altijd verkleed te moeten gaan in die bizarre schoolkleren”. Radcliffe kon pas later, als hij op het avontuur terugkeek, appreciëren wat hij daar gedaan had.

Het “gênante moment” heeft voor de acteur wel geen slechte invloed gehad op de rest van zijn carrière. Zo was hij later nog te zien in o.a. Now You See Me 2 en Kill Your Darlings. En ook nu is Radcliffe nog steeds geliefd bij verschillende filmmakers. Binnenkort is hij o.a. te zien als excentrieke miljonair in The Lost City op Disney+, waar hij naast Sandra Bullock en Channing Tatum speelt. Daarnaast wist hij ook de rol van “Weird Al” Yankovic te bemachtigen in de biopic over de muzikant.

Geen Harry Potter meer

Maar wie hoopt dat Radcliffe in de toekomst nog zal terugkeren in een eventuele verfilming van Harry Potter and the Cursed Child, die moeten we teleurstellen. De acteur liet vorige week namelijk weten dat hij op dit moment geen behoefte heeft aan een terugkeer als Harry Potter. Toen vertelde hij tijdens een interview dat “het zijn leven te veel zou veranderen” moest hij het nu opnieuw doen. Radcliffe liet wel weten dat hij, net zoals Mark Hamill bij Star Wars, een terugkeer binnen dertig jaar misschien wel nog ziet zitten.

Binnenkort is Radcliffe te zien in The Lost City. Bekijk de trailer hier:

Meer
Lees meer...