Acteur Daniel Radcliffe ziet terugkeer als Harry Potter niet meer zitten

Het was vorig jaar twintig jaar geleden sinds de allereerste Harry Potter-film in de zalen kwam. Van 2001 tot 2011 kroop acteur Daniel Radcliffe in de rol van de jonge tovenaar, maar de kans dat we hem ooit nog terugzien als Potter is bijzonder klein. Radcliffe laat namelijk weten dat hij daar helemaal geen behoefte aan heeft.

Om de twintigste verjaardag van de Harry Potter-films te vieren, kwam streamingdienst HBO Max vorig jaar met een reünie. In Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts zagen we hoe de acteurs na al die jaren nog eens terugkeerden naar de studio’s en daarbij ook hun herinneringen ophaalden. Ondanks het feit dat bijna iedereen deelnam aan die reünie, is de kans op een uiteindelijke terugkeer van de originele cast in een volgend project bijna onbestaande.

“Geen behoefte aan”

In 2011 kwam de laatste Harry Potter-film in de zalen. Na Deathly Hollows Part Two heeft acteur Daniel Radcliffe afscheid genomen van de rol, en is hij andere oorden beginnen opzoeken. Zo heeft hij ondertussen al verschillende andere filmrollen aangenomen, zoals in de film The Lost City, en is hij volgend jaar zelfs te zien als “Weird Al” Yankovic in een biopic over de artiest zijn leven. 

Toch is het geen geheim dat ex-Harry Potter-regisseur Chris Columbus openstaat voor nog meer projecten, waaronder een verfilming van Harry Potter and the Cursed Child, waarvan al een Broadwayshow bestaat. Maar als het van Radcliffe afhangt zal dat dus zonder hem zijn.

In een interview met The New York Times laat hij weten dat hij geen behoefte heeft aan een terugkeer. “Ik ben op een punt in mijn leven gekomen waarop ik eindelijk los kan staan van Harry Potter. Als ik terug zou gaan, dan zou dat mijn hele leven weer ondersteboven zetten”, klonk het. Een snelle terugkeer zit er dus niet in, maar de acteur liet wel weten dat het er altijd nog van kan komen binnen dertig jaar “zoals Harrison Ford en Mark Hamill in Star Wars”. 

Meer
Lees meer...