Emma Watson en Rupert Grint stapten bijna uit ‘Harry Potter’: “bekendheid was overweldigend”

Uit nieuwe teaser voor de Harry Potter-reünie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts blijkt dat de franchise bijna twee van z’n hoofdrolspelers had kwijtgespeeld. Zowel Emma Watson (Hermione Granger) als Rupert Grint (Ron Weasley) twijfelden namelijk om uit de filmreeks te stappen toen ze te bekend werden.

Op zondag 2 januari 2022 kan je op Streamz kijken naar de langverwachte Harry Potter-reüniespecial. Daaruit wordt steeds meer bekend. Zo kon ET Canada nieuwe beelden bekijken waarin Emma Watson (Hermione Granger) en Rupert Grint (Ron Weasley) vertellen over de keerzijde van de roem.

Bijna gestopt

In het fragment spreken Watson en Grint over hoe ze in sneltempo gebombardeerd werden tot superster en dat was voor de jonge acteurs heel overweldigend. “Je dacht eraan om op te stappen. Ik heb daar nooit eerder met je over gesproken”, vertelt Grint op een bepaald moment. Waarna Watson bevestigt: “Ja, ik denk dat ik bang was. Ik weet niet of jij ooit het gevoel had dat je op een kantelpunt kwam waarbij je dacht: ‘Dit is voor altijd.'”

Vervolgens geeft ook Grint aan dat hij zich in die periode probeerde in te beelden hoe zijn leven er zou uitzien als hij zou beslissen om uit de reeks te stappen. “De bekendheid kwam plots heel hard binnen”, besluit Watson. Bij de opnames van de eerste film uit de Harry Potter-reeks was Emma Watson amper 10 jaar oud. Rupert Grint was op dat moment 12 jaar oud. Bij de laatste film waren ze respectievelijk 20 en 22 jaar.

Tom Felton: “Emma was alleen”

In de special spreekt ook David Yates, de regisseur van de laatste vier Harry Potter-films over de twijfels van Emma Watson. “Producer David Heyman en de crew spraken me aan om te zeggen dat Emma niet zeker was of ze wilde terugkeren om een volgende Harry Potter-film te maken.”

Ook Tom Felton, Draco Malfoy in Harry Potter, herinnert zich die periode. “Mensen lijken te vergeten wat voor belangrijke taak ze had als enige vrouwelijke hoofdrolspeelster en ze deed het zo gracieus. Dan en Rupert hadden elkaar. Ik had mijn maatjes, maar Emma was niet enkel jonger, ze stond er ook helemaal alleen voor.” Watson besluit wel door te zeggen dat niemand haar moest overtuigen om te blijven. “De steun van de fans en mijn medeacteurs gaven me genoeg zelfvertrouwen om te blijven.

Bekijk hier de officiële trailer voor Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts:

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts is op zondag 2 januari 2022 te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...