Tom Felton deelt zijn reactie op overlijden ‘Harry Potter’-mama Helen McCrory

Vorige week overleed Helen McCrory op 52-jarige leeftijd. De Britse actrice verloor haar gevecht tegen kanker. Haar echtgenoot en collega-acteur Damian Lewis liet weten dat ze “vredig thuis is overleden, omringd door een golf van liefde van vrienden en familie.”

De Britse actrice Helen McCrory verloor vorige week haar strijd tegen kanker. McCrory is vooral bekend van haar rollen in Peaky Blinders, Hugo en Skyfall. Maar de meesten onder ons zullen haar waarschijnlijk herinneren uit de Harry Potter-films. Daarin speelde ze de Narcissa Malfoy, de moeder van Harry’s vijand Draco Malfoy. Op de set van Harry Potter werkte Tom Felton dus nauw samen met Helen McCrory, waardoor het afscheid hem ook zwaar valt.

Tom Felton

Tom Felton, die jarenlang de rol van Draco Malfoy speelde in de Harry Potter-films, heeft nu ook gereageerd op het overlijden van Helen McCrory. Hij speelde in drie films aan de zijde van McCrory. Met een post op Instagram neemt hij nu afscheid van zijn televisie-mama. Felton deelde een foto met zijn Harry Potter-ouders, Helen McCrory en Jason Isaacs, samen met enkele mooie woorden over de actrice.

“Het is zo pijnlijk om zo plots vaarwel te moeten zeggen. Ik heb nooit de kans gegrepen om het haar te vertellen, maar zij heeft me zoveel vorm gegeven als persoon, zowel op als naast het scherm”, vertelt Felton. “Ze was altijd haar meedogenloze zelf, met vlijmscherpe humor, overtuigend, vriendelijk en warm. Ze maakte tijd voor iedereen. Bedankt om mijn weg naar de toekomst te verlichten en mijn hand vast te houden toen ik het nodig had.”

Bekijk hier de post op Instagram:

Meer
Lees meer...