Left Right
scrollTop top

Helen McCrory, bekend van ‘Harry Potter’ en ‘Peaky Blinders’, overleden op 52-jarige leeftijd


Helen McCrory
© Helen McCrory – Bron: Isopix

De Britse actrice Helen McCrory is op 52-jarige leeftijd overleden aan gevolgen van kanker. McCrory was vooral bekend voor haar rollen in de Harry Potter-films en de serie Peaky Blinders, maar schitterende ook in tal van andere rollen zoals in de films The Queen, Hugo en Skyfall.

“Ik ben diepbedroefd om mee te delen dat na een heroïsche strijd tegen kanker de mooie en machtige vrouw die Helen McCrory is, vredig thuis is overleden, omringd door een golf van liefde van vrienden en familie”, schreef haar partner en collega-acteur Damian Lewis op Twitter.

“Ze is gestorven zoals ze leefde. Onbevreesd. God, we houden van haar en weten hoe gelukkig we zijn dat we haar in ons leven hebben gehad. Ze fonkelde zo fel. Ga nu, Kleintje, de lucht in en bedankt”, voegde hij eraan toe in een emotioneel afscheid.

Acteercarrière

McCrory werd in 1968 geboren in Londen als kind van een Welshe moeder en Schotse vader. Na drama te hebben gestudeerd, maakte ze in 1990 haar debuut in het theater waar ze snel naam zou maken. In de filmwereld brak ze door in 2006 met de rol van Cherie Blair in de film The Queen. Vier jaar later zou die rol hernemen voor het vervolg The Special Relationship.

Tussendoor maakte McCrory naam als Narcissa Malfoy in de Harry Potter-franchise, een rol die ze in drie films speelde en waarvoor ze veel roem kreeg van de fans. Later was ze ook nog te zien in Hugo (2011) van Martin Scorsese en de James Bond-film Skyfall (2012).

Tussen 2013 en 2019 was Helen McCrory te zien als Polly Gray in de succesreeks Peaky Blinders. Tussendoor was ze ook twee seizoen te zien in Penny Dreadful. Voor beide series sleepte ze nominaties voor meerdere prijzen in de wacht.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…