HBO-reeks over SpaceX en Elon Musk in de maak

Streamingdienst HBO sleutelt momenteel aan een serie over de beginjaren van SpaceX, het ruimtebedrijf van Elon Musk. Dat meldt het Amerikaans tijdschrift The Hollywood Reporter. De reeks krijgt de naam SpaceX en zal uit zes afleveringen bestaan. Het verhaal is gebaseerd op het boek Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future van Ashlee Vance.

Onder meer acteur Channing Tatum en voormalig HBO Films-directeur Len Amato zijn aangesteld als executive producers. Scenarist Doug Jung (bekend van Star Trek Beyond en The Cloverfield Paradox) staat in voor de bewerking van het boek van Vance. Elon Musk is zelf niet betrokken bij de reeks.

(HBO werkt aan reeks over race naar coronavaccin.)

Van droom tot bemande lancering naar ISS

De reeks volgt Musk terwijl hij zijn levenslange droom probeert waar te maken: mensen naar andere planeten dan de aarde brengen. Om dat doel te bereiken, stelt hij een team van ingenieurs aan om op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan te werken. Daar construeren en lanceren ze uiteindelijk de eerste SpaceX-raket.

De Falcon 9, de eerste bemande missie van het bedrijf, werd op 30 mei 2020 gelanceerd. En met succes: drie astronauten bereikten het internationale ruimtestation ISS. Wanneer de reeks op HBO verschijnt, is nog niet geweten.

(Vijf afleveringen van South Park niet op HBO Max door afbeelding Mohammed.)

Meer
Lees meer...