HBO werkt aan reeks over race naar coronavaccin

De jacht op een vaccin tegen het nieuwe coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. Reden genoeg dus voor HBO om een miniserie te maken over alles wat daarbij komt kijken.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in de Chinese stad Wuhan eind vorig jaar is de hele farmaceutische sector in een recordtempo op zoek naar een vaccin tegen SARS-CoV-2. Terwijl het normaal jaren duurt om dat te ontwikkelen, te testen en goedgekeurd te krijgen, lijkt er nu hoop te zijn om begin volgend jaar al één of meerdere werkende vaccins te hebben.

Boek

Die spannende race wordt op dit moment door journalist Brendan Borrell van The Atlantic en New York Times in een boek gegoten met de naam The First Shot. Daarin onderzoekt hij de bedrijven en individuen die alles in het werk stellen om duizenden mensenlevens te redden. Het boek kijkt niet alleen naar de wetenschappelijke kant achter de ontwikkeling van een vaccin, maar ook alle uitdagingen die erbij komen kijken op het vlak van politiek, toegang en veiligheid.

Borrell volgt de race naar een coronavaccin als journalist van dichtbij en schreef al over het onderwerp voor onder andere Wired, National Geographic magazine en Science Magazine.

Adam McKay

Adam McKay
Adam McKay – Bron: epa

Hoewel het boek nog niet gepubliceerd is, zal het toch door Hyperobject Industries, het productiehuis van Adam McKay, gebruikt worden als basis voor een minireeks voor HBO met als werktitel Untitled Vaccine Project. Dat schrijft de website Deadline.

Het wordt een van de vele projecten van McKay sinds hij in oktober vorig jaar een vijfjarig contract afsloot met HBO. Zo werkt hij aan een serie over NBA-team LA Lakers met als werktitel Showtime en een reeks over Jeffrey Epstein. Daarnaast is McKay ook betrokken bij de herwerking van Oscar-winnende film Parasite van Bong Joon-ho voor HBO. Voordien maakte hij naam als regisseur van onder andere The Big Short, Vice en Succession.

Voor de nieuwe miniserie over het coronavaccin krijgt McKay de steun van de schrijver van het boek Brendan Borrell en producer Todd Schulman. Wanneer de reeks te zien zal zijn, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...