Heb je je ook al afgevraagd wat dat kleine gaatje naast je camera is op de achterkant van je iPhone?

Wie een iPhone heeft, heeft het zich waarschijnlijk wel al afgevraagd. Op de achterkant staat, uiteraard, de camera met daarnaast de flits. Maar daar nog tussen is een klein gaatje, dat op het eerste zicht geen functie heeft. Wat doet dat gaatje er? Wel, het heeft wel degelijk een nut, al ligt het niet meteen voor de hand.

Er is al veel gespeculeerd over het befaamde ‘gaatje’ naast de camera. Is het een, klein, extra cameraatje? Is het misschien een resetknop? Of is het gewoon een nutteloos rarigheidje? Om het te weten te komen, kan je best eens naar de voorkant van je iPhone kijken. Daar zie je op dezelfde hoogte een microfoon staan. Het gaatje achteraan is dus ook een microfoon. Maar waarom eentje achteraan?

Het ‘gaatje’ is heel handig

Een smartphone gebruik je al lang niet meer alleen zoals een gewone telefoon. Je houdt ‘m dus niet alleen nog aan je oor, waarbij je de microfoon onderaan gebruikt. Maar tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gevideochat, bijvoorbeeld met FaceTime, waarbij je niet alleen de microfoon onderaan gebruikt maar ook eentje bovenaan.

Apple.be

Omdat je voor dat FaceTimen je smartphone anders vasthoudt, kan het dat je een van de microfoons afdekt. Dan wordt het ‘gaatje’ op de achterkant dus wel handig. Het zou zo zorgen voor duidelijker stemgeluid.

Sinds de iPhone 5s

Het ‘gaatje’ werd geïntroduceerd met de iPhone 5s. “We hebben nu niet twee maar drie microfoons”, zei Phil Schiller van Apple toen op een media-event. “Het zal helpen bij FaceTime-oproepen, voor video’s, bij het bekampen van ruis en het is ook handig bij applicaties zoals Siri.”

Meer
Lees meer...