‘Hellbound’ seizoen 2 krijgt releasedatum en eerste teaser

Tijdens het Geeked Week-evenement heeft Netflix nog een hele lading teasers en trailers op de wereld losgelaten. Een daarvan is de eerste teaser voor het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse reeks Hellbound, waarin we ook meteen de releasedatum te weten komen.

Vanaf volgende maand zal je op Netflix kunnen kijken naar het tweede seizoen van Hellbound. Het zal dan bijna drie jaar geleden zijn dat het eerste seizoen van de reeks verscheen.

Hellbound

Hellbound speelt zich af in een wereld waarin bovennatuurlijke wezens naar de aarde komen om mensen mee te slepen naar de hel. De reeks is geschreven en geregisseerd door Yeon Sang-ho. Die verwierf in 2016 naam met de bekroonde zombiefilm Train to Busan, een van de meest succesvolle Zuid-Koreaanse films ooit. Hellbound vormde zijn debuut als regisseur op het kleine scherm. Toen het eerste seizoen in november 2021 verscheen op Netflix was het de eerste reeks die (eventjes) over Squid Game kon wippen, dat een maand eerder verscheen.

In dat eerste seizoen maakten we kennis met de wereld van Hellbound, waarin de demonen plots in de stad verschijnen en de mensen laten weten wanneer ze precies zullen sterven en naar de hel zullen gestuurd worden. Bij sommigen ligt dat moment nog enkele jaren in de toekomst, bij anderen staat de teller op enkele seconden.

Seizoen 2

Op 24 september 2022 kondigde Netflix aan dat Hellbound een tweede seizoen zou krijgen en binnenkort zal dat dus te vinden zijn op de streamingdienst. In dat tweede seizoen zal acteur Yoo Ah-in, die in het eerste seizoen te zien was als sekteleider Jung Jin-su vervangen worden door Kim Sung-cheol. Yoo Ah-in werd namelijk in 2023 beschuldigd van illegaal druggebruik. Tijdens het politieonderzoek testte hij positief op verschillende drugs, waardoor Netflix – net als heel wat andere programma- en filmmakers – besloot om de acteur uit de reeks te schrappen.

In de teaser die de releasedatum van het tweede seizoen bekendmaakt, zien we de nieuwe Jung Jin-su al aan het werk. We bevinden ons op de dag van zijn vonnis, 20 jaar nadat hij die datum te weten kwam. Hij gaat naar de hel, maar hij slaagt erin om te herrijzen. Op het einde van de teaser komen we te weten dat het nieuwe seizoen te zien zal zijn vanaf vrijdag 25 oktober.

Bekijk hier de bekendmaking van de releasedatum:

Het tweede seizoen van Hellbound is vanaf vrijdag 25 oktober te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...