Herman Brusselmans vertelt open over verleden in ‘Het Huis’

Het nieuwe seizoen van Het Huis is ondertussen al even bezig. Deze week staat de aflevering met Herman Brusselmans op het programma. Hij werd al lang gevraagd door Eric Goens, maar ging nu pas akkoord. In de aflevering vertelt Brusselmans over zijn heftige verleden en zijn meest beruchte momenten.

Na Hugo Sigal, Mathias Vergels, William Boeva en Stephanie Planckaert is het in Het Huis deze week aan Herman Brusselmans. Bij aankomst wordt hij al meteen geconfronteerd met zijn eerste tv-optreden, maar ook zijn heftige jeugd komt aan bod. Daarnaast is er natuurlijk ook plaats voor een babbel over zijn kersverse zoontje, Roman.

Het Huis

Eén presentator en één gast per aflevering in een groot huis … het concept gaat ondertussen al enkele jaren mee. In de loop der jaren heeft presentator Eric Goens het huis in België al eens omgeruild voor een villa in Zuid-Afrika in Die Huis, maar de laatste seizoenen pikt hij de gasten toch weer op met zijn auto.

Die auto brengt Eric Goens deze week naar Gent, waar hij schrijver Herman Brusselmans oppikt. Met een klein hartje, want Herman moet voor het eerst 24 uur lang zijn zoontje Roman missen. “Ik moet mijn baby en vrouw alleen laten. Vanaf september moet ik hem elke dag naar de crèche brengen. Een bakfiets zal ik ooit ook nog aan mijn been hebben, vrees ik,” lacht Herman.

Herman Brusselmans

Na aankomst vertelt Brusselmans over een moeilijke jeugd. Herman zat constant tussen het slachtvee, waardoor zijn jeugd vaak ruig en bloederig was. Ook zijn vader zorgde ervoor dat zijn kinderjaren niet de makkelijkste waren. Door het zware werk had vader Gust veel stress en ontwikkelde hij een agressieprobleem.

Hoewel hij nooit op zijn vader wou lijken, moet Herman toegeven dat hij sommige kenmerken van zijn vader geërfd heeft. “Ik kan ook agressief zijn. Nooit fysiek, maar verbaal kan ik echt een klootzak zijn”, klinkt het. Al is dat sinds de komst van zijn vriendin Lena en hun zoontje Roman enorm veranderd. “Ik heb te laat in mijn leven beseft dat ik tegenwind nodig heb. Ik ben blij met Lena en kijk ernaar uit om heel oud ​ te worden met haar,” bekent Herman.

Het Huis is elke maandag om 20.35 uur te zien op VRT 1.

Meer
Lees meer...