Het draadloze oplaadstation van Apple komt dit jaar niet meer op de markt

Het draadloze oplaadstation van Apple komt dit jaar niet meer op de markt

Bij de aankondiging van de iPhone Xs werden bijna alle verwachtingen ingelost: drie iPhones in verschillende categorieën. Maar de Apple-liefhebber bleef ook op z’n honger zitten: de oplaadmat van Apple, die beloofd was voor 2018, daar werd met geen woord over gerept. Wat is er aan de hand. 

Apple heeft al langer de strijd tegen kabels aangebonden: bij de presentatie van de iPhone X verdwenen de oortjes met draad naar de achtergrond om plaats te maken voor de Air Pods. Een volgende logische stap is draadloos opladen, liefst van meerdere Apple-producten tegelijk. Dat beloofde Apple dan ook aan zijn gebruikers. Dat blijkt nu niet meer te gaan gebeuren.

iPhone X-wat? Hoe spreek je de namen van de nieuwe iPhones juist uit.

Drie apparaten tegelijk

De AirPower, zo zou ie gaan heten, beloofde om zowel je iPhone, je Apple Watch en een nieuw doosje waar je je Air Pods in kan steken, tegelijk te kunnen opladen. Dat zou je gaan doen door ze eenvoudigweg op een matje te leggen. De drie worden dan tegelijk geladen, iets trager dan je normaal zou hebben, maar wel op het zelfde moment.

Geen draadjes meer dus, ’t is te zeggen, de mat zelf moet natuurlijk wel nog netjes ingeplugd worden, maar die kan je dan ook wel overal kwijt. Thuiskomen, je iPhone op het matje leggen en er nadien niet meer aan denken, het klinkt superhandig. Maar het zal dus niet meer voor dit jaar zijn. Tijdens de launch van de iPhone Xs, Xs Max en Xr werd met geen woord over het oplaadstation gerept.

De Xr is de goedkoopste iPhone, maar hier zijn zes smartphones die het goedkoper en beter doen.

Technische problemen.

Volgens Sonny Dickinson, een blogger die wel vaker met betrouwbare confidentiële informatie komt, zijn er technische problemen met de AirPower. Als er verschillende apparaten tegelijk worden opgeladen, krijgt de Air Power problemen. Daarnaast zou de oplaadmat ook oververhit raken.

Eerder kwamen er al vragen van gebruikers of draadloos opladen niet zou leiden tot een kortere batterijduur, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. De batterijvermoeidheid heeft namelijk niets te maken met hoe de batterij wordt opgeladen. Zodra Apple de AirPower releaset, zal er dus wel een markt voor bestaan, dat bewezen de Air Pods, die toch ook behoorlijk prijzig waren. 160 euro voor oortjes zonder draad? Apple verkocht ze moeiteloos.

iStock

Gesponsorde artikelen