Het enige artikel dat je vandaag echt kunt geloven: deze aprilgrappen hebben we al gespot

Het enige artikel dat je vandaag echt kunt geloven: deze aprilgrappen hebben we al gespot

Opent Google binnenkort een gloednieuw gebouw in Oostakker? Gaat Tom Boonen volgende week Parijs-Roubaix rijden?  En is het echt waar dat KUL-rector Rik Torfs naar de N-VA verkast? Het regent 1 aprilgrappen vandaag, en er zijn dan ook nog heel wat op z’n minst verdachte berichten. Dit is daarom het enige artikel dat je voor 100 procent mag geloven. Beloofd!

1. Rik Torfs naar N-VA

ZEKER VALS! De Katholieke Universiteit Leuven (KUL) heeft een nieuwe rector nodig, want Rik Torfs mist de politiek. Volgens het studentenblad Veto heeft hij zich aangesloten bij de N-VA. En dat terwijl hij nog voor CD&V senator geweest is. Zelf kan hij er wel mee lachen en hij stelt zijn studenten op de website van De Standaard gerust: “Ik heb het mooiste beroep van de wereld.”

2. Google bouwt een nieuw kantoor in Oostakker

VERDACHT! Op de website van de gemeente Oostakker staat te lezen dat Google een nieuw kantoor in de gemeente gaat bouwen. Googleplex Oostakker zou gebouwd worden tegenover Volvo Trucks in de Drieselstraat. Dankzij de aanwezigheid van Volvo beschikt Google er al over de nodige faciliteiten zoals windmolens. Het gebouw zal een bijkantoor worden van het hoofdgebouw in Brugge. Google start nu al met een campagne om nieuwe medewerkers voor deze locatie te vinden. Een aprilvis of een echte job? Sollicitanten mogen het ons laten weten.

3. Jeremy Clarkson gaat de klimaatverandering bestrijden

ZEKER VALS! Zijn ontslag bij de BBC was een signaal om wakker te worden. Jeremy Clarkson, in Top Gear zowat de grootste tegenstander van milieuvriendelijke wagens, steunt samen met een hoop andere celebs een campagne tegen fossiele brandstoffen. Op die manier hoopt hij de steun van het publiek terug te winnen, zegt Clarkson aan The Guardian. En wie nu nog niet overtuigd is dat dit een grap is, moet maar even kijken naar de vreemde figuur die de krant als dubbelganger in een reportage heeft gekozen.

4. Steven Spielberg verhuist naar België

ZEKER VALS! Sinds hij een film over Kuifje gemaakt heeft, is Steven Spielberg helemaal zot van ons land. Daarom zal hij volgens filmblad Vertigo naar ons land verhuizen. “Hij houdt van frieten en van wafels.”

5. Tom Boonen traint voor Parijs-Roubaix

WAAR! De media nemen dit bericht vandaag nergens in de mond zonder ergens te vermelden dat het op een flauwe aprilgrap lijkt. Tom Boonen, die na een val een kruis over zijn voorjaar moest maken, zou aan het trainen zijn om toch Parijs-Roubaix te rijden. Het nieuws werd de wereld ingestuurd door Marc Coucke. Intussen klinkt in de kringen rond Boonen dat de renner wel degelijk zal deelnemen aan de verkenning van het parcours. Maar we zullen hem waarschijnlijk niet aan de start zien verschijnen.

6. De NMBS legt een railbike in

TE BELACHELIJK! De NMBS pakt uit met een opvallend bericht: er komt een railbike tussen Brussel-Noord en Train World. En je maakt zelfs kans op één van de honderd gratis ritten. Als je dan te laat komt, is het eigenlijk een beetje je eigen schuld. Harder trappen! Op Twitter geloven alvast weinig mensen dat dit waar is.

7. Een drone brengt je bier tijdens de Lokerse Feesten

VERDACHT! Op de website van de Lokerse Feesten lezen we dan weer dat een drone zal worden ingezet om festivalgangers van drank te voorzien. Op die manier hoeven dorstigen zich niet telkens door de massa naar de toog te begeven. Het project loopt in samenwerking met AB Inbev. Het lijkt ons toch erg onrealistisch dat ze een drone zo dicht bij het publiek zouden laten vliegen.

8. Virgin opent een loungeruimte voor puppy’s

ZEKER VALS! De vliegtuigmaatschappij Virgin kondigt in Australië aan dat ze een loungeruimte voor puppy’s maken. Oké, iedereen zou toch graag hebben dat dit klopt:

9. Start je Kia met een glimlach

ZEKER VALS! Je auto starten door eens naar je dashboard te lachen? Leuke grap van autobouwer Kia. Perfect voor wie z’n sleutels al eens kwijt geraakt, onmogelijk voor iedereen met een ochtendhumeur.

10. Qantas gaat zijn naam eindelijk juist spellen

ZEKER VALS! De Australische vliegmaatschappij Qantas gaat z’n naam anders spellen. Er zijn maar 47 woorden die beginnen met Q en die niet gevolgd worden door een U. Niet meer dan logisch dus dat we vanaf nu Quantas schrijven. Het werk om de naam op alle vliegtuigen te veranderen nemen ze er graag bij.

11. Brussels Airport deelt vignet uit voor speciale rijstrook

ZEKER VALS! Deze kregen we binnen in onze mailbox. Reizigers die via CheapTickets.be boeken, gaan gebruik kunnen maken van een speciale rijstrook op de E19. Voor die Fast Lane zullen ze een speciaal wegenvignet beschikbaar maken. Tot volgend jaar is de service nog gratis, daarna kost een vignet 7,5 euro. De werkzaamheden op de E19 beginnen vandaag. Iemand iets gezien?

12. CERN bevestigt bestaan van The Force

VALS! Humor voor nerds waar Sheldon en de rest van zijn bende in The Big Bang Theory zich een breuk mee zouden lachen. Op hun website stellen de wetenschappers van het CERN in Genève dat de Force uit de Star Wars-films wel degelijk bestaat.

13. En hoeveel zullen er vandaag hier tegen de deur hebben gepraat?

14. Google stelt een panda voor

Nog nieuws van Google: het internetbedrijf stelt Google Panda voor. Met die schattige panda kan je met je stem zoekopdrachten sturen. Weer zo’n grap waarvan we eigenlijk wel wilden dat ze zou kloppen.

Ben je zelf nog een goede aprilgrap tegengekomen? Stuur ze naar info@newsmonkey.be en dan voegen we ze misschien toe aan deze lijst.

15. De eerste beelden van Eigen Kweek 2!

Jawel, één heeft de eerste beelden van het tweede seizoen van Eigen Kweek vrijgegeven. Dat is not funny he! (of juist wel)

Gesponsorde artikelen