Left Right
scrollTop top

Het is beslist: dit zijn de beste games van 2017


Het is beslist: dit zijn de beste games van 2017

We hebben dit jaar ontelbaar veel games gespeeld op de redactie van newsmonkey, maar rond Kerstmis volgt traditioneel de moeilijke taak om er de beste uit te pikken. Voor sommige titels was dat absoluut niet moeilijk, en we hielden zo zes games over die ons in 2017 het meest verbaasd hebben. Een ideetje voor als je nog iets onder de kerstboom wil leggen?

Een eervolle vermelding voor een pak games, zoals Destiny 2, The Evil Within, South Park, Middle Earth: Shadow of War, en vele anderen. Zij staan helaas niet in onze top-6. De volgende games wel …

6. De racegames

We beginnen met een verzameling van de beste racegames. In het najaar verschenen ze met een snelheid van één game om de twee weken. Drie titels verdienen hun plekje in deze ranglijst, maar we slagen er echt niet in om ze uit elkaar te halen en ze een aparte plaats te geven. Gran Turismo Sport is de beste ooit op PS4. Enige nadeel: je moet graag online racen, want anders is dit spel heel snel voorbij. Forza Motorsport 7 is de beste ooit op Xbox One. Meer arcade dan de andere games, en toch voelt het behoorlijk realistisch aan. Op de nieuwe Xbox One X blinkt de game nog net iets meer uit.

En dan hebben we nog het probleemgeval: Project Cars 2. Moeilijk, heel moeilijk, misschien te moeilijk. Niemand past de moeilijkheidsgraad van een game graag naar beneden aan. Tegelijkertijd slaagt dit spel er nog het meest in om de verschillende types racewagens het meest realistisch naar de besturing met een controller te vertalen. Voor de ervaren racers was dit de beste van het jaar, voor al de rest de meest frustrerende.

5. Wolfenstein II: The New Colossus

Geen Call Of Duty in ons lijstje, maar voor de fans van shooters raden we dit jaar Wolfenstein II aan. Een hersenloze shooter en dat zijn uiteindelijk vaak nog de beste. Bij de game werden op voorhand veel vraagtekens geplaatst, maar die zijn intussen allemaal uitgewist. Je kan al je frustraties laten botvieren op een hoopje nazi’s. Natuurlijk mag je proberen om je te verstoppen en op een iets delicatere manier de vijand uit te schakelen, maar doorgaans eindigt het toch op ‘knallen op alles wat beweegt’.

4. Super Mario Odyssey

Nintendo Switch heeft voor z’n lancering twee grote titels aangekondigd en ze waren een schot in de roos. Ze deden ook het eerder magere aanbod voor een nieuwe console vergeten, want voor dit soort spelletjes haal je een spelcomputer in huis. Super Mario Odyssey breekt met alle voorgangers van de games rond de loodgieter. In dit avontuur reis je naar allerlei verrassende werelden in een jacht op Bowser, die Peach ontvoerd heeft (sommige dingen blijven uiteraard altijd bestaan).

3. Horizon Zero Dawn

Voor ons de meest verrassende game van het jaar. Zo’n titel waar je niet met hoge verwachtingen aan begint, maar die dan probleemloos een plekje tussen de elite kon veroveren. Al is het maar voor de geweldige heldin van het verhaal, Aloy. Het spel situeert zich ergens rond het jaar 3000, in een apocalyptische toekomst. Ergens heeft die veel weg van een sprong terug naar de prehistorie, maar het is uiteraard aan jou om die geweldige wereld te ontdekken. Op alle vlakken heeft deze game indruk gemaakt. Stiekem wilden we deze uitroepen tot beste game van het jaar, maar er zijn nog twee concurrenten die de titel ook verdienen.

2. Assassin’s Creed Origins

Heel lang hebben getwijfeld of deze niet moest winnen, maar de omvang van de uiteindelijke winnaar was te groot. Assassin’s Creed Origins is de beste in de reeks tot hiertoe, en de beste game van 2017 die je op meerdere consoles kunt spelen. We gaan echt terug naar het begin met dit spel, want het Oude Egypte is de plaats waar voor het eerst nood is aan onze Assassins. Een spelreeks die beter wordt met de jaren. Het goede nieuws voor Ubisoft: van de winnaar in ons lijstje dit jaar komt er zeker niet snel een nieuwe game uit, dus de eerste plaats ligt voor het grijpen.

1. The Legend of Zelda Breath of the Wild

De hoofdprijs is voor Nintendo, want we kunnen gewoon niet negeren wat voor een prachtige game die nieuwe en langverwachte Zelda geworden is. Nog nooit had een open wereld in de reeks zo’n omvang. Eigenlijk was het een beetje Zelda meets Assassin’s Creed op een aantal vlakken. Maar het vertrouwde gevoel van een Zelda-game was nog steeds aanwezig. Zelda is een avontuur dat iedere gamer minstens één keer moet hebben meegemaakt.

Nintendo zou volgens sommige bronnen nu al stevig aan een opvolger aan het werken zijn. Niet dat die er snel zal komen, want de Japanners nemen doorgaans hun tijd voor deze games. Dat zie je natuurlijk aan het eindresultaat en de lat heeft nog nooit zo hoog gelegen. Maar we kijken er nu al naar uit.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.293.209
 • Aantal
  doden
  2.536.778
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  772.294
 • Aantal
  doden
  22.106